Ужгород “бомбардували” віршами

Переконатися у цьому можна було 26 жовтня . Саме в цей день проходило вже втретє «Літературне Бомбардування» . На ньому зібрались сучасні автори , які читали свої вірші .

Захід розпочався в 14:00 ФРІ лекцією від Павла Коробчука . О 16:00 відбулась презентація поетичних збірок від Богдана-Олега Горобчука , Олегжика Коцарева та Павла Коробчука . Їхні особисті збірки об’єднані однією назвою «Цілодобово – 2».

Перше видання «Цілодобово!» було спільною роботою авторів у 2007 році , а вже друге складається з трьох частин . Дійство відбувалося у Львівській майстерні шоколаду . Також були присутні гості з Луганська , Рівного , Києва , Львова , Івано-Франківська та інших куточків України. Які залюбки ділилися своїми враженнями, Василь Яцук – гість з Рівного : « Я приїхав , щоб бути присутнім на цьому вечорі . Читання тільки розпочалось , а в мене вже море емоцій . Жителі міста дуже привітні , а Львівська майстерня шоколаду в Ужгороді навіть краща , ніж у Львові». Гостям настільки привітно посміхалося місто , що їм навіть не хотілося звідси їхати .

Продовження вечора відбувалося в барі Кактус , де проходила основна частина літературного вечора . Незвичний інтер’єр приміщення й така кількість творчих особистостей надихала всіх присутніх , зникли людські бар’єри і всі стали однією сім’єю . Тому біля мікрофону , якщо в когось з’являлося хвилювання , то підтримка не зникала .

Вечір розпочав ведучий та один з організаторів Томаш Деяк , окрім привітання він повідомив , що «завдяки Укрзалізниці багато хто не зміг приїхати на ЛБ» , першою почала читати вірші Ірина Загладько дивуючи слухачів «Берліном Буковскі» , «Притчею далекобійників» та ін. , продовжила Люба Якимчук «Абрикосами з Донбасу» . Богдан-Олег Горобчук , Олежик Коцарев та Павло Коробчук читали вірші збірок . Вікторія Диkобраз , Томаш Деяк і Ольга Перехрест закінчили літературне читання . Вікторія Диkобраз про «Літературне Бомбардування» : «Не вистачає , певно , комбінація слів , щоб описати коротко все ЛБ . Хоча у ньому немає нічого понад-незвичайного , але тут завжди збираються оригінальні люди , щораз інші . І тут ніяк без атмосфери ужгродських місць . Сюди завжди приємно повертатися».

Наостанок для присутніх грали гурти «Точка кипіння» та «Вчора буде» . Вечір видався на славу . Ольга Перехрест : «Я рада , що приїхала в Ужгород , мені цікаво було слухати цих поетів.» Організатори конкурсу – Ольга Беца та Томаш Деяк . Ольга Беца : « ЛБ буде проходити щосезону в Ужгороді . Запрошуємо всіх бажаючих відвідувати культурні заходи нашого міста» . Отже, Ужгородське культурне життя ніколи не спить . «Літературне Бомбардування» – це не просто літературний вечір , а місце де кожен може себе відпустити і просто знайти душевний спокій , відкрити для себе щось нове й відчути запах творчості , яким можна навіть захворіти .Не пропустіть наступний захід який буде вже цієї зими.

Марія Зелінська, студентка кафедри журналістики УжНУ