Обласна міліція взялася за ужгородських вчителів

В області продовжується розслідування справи шкільного мітингу.

Нагадуємо, що мітинг відбувся 28 жовтня. Школярі виступили проти відміни осінніх канікул, про що їх повідомили в п’ятницю перед самим канікулами, котрі до слова таки відмінили.

Після вищезгаданих подій в Ужгородський міськвідділ міліції надійшов лист міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова, в якому він просив встановити осіб, причетних до організації вказаних порушень громадського порядку, і вжити відповідних заходів реагування згідно з чинним законодавством.

Дана подія попередньо кваліфікували за ознаками ст.293 Кримінального кодексу України (групове порушення громадського порядку), за що передбачено штраф до 850 гривень, або арешт на строк до півроку.

В ході розслідування справи випливали різні цікаві факти, як от те, що в школах вчителів змусили зібрати інформацію про дітей, котрі пропустили навчання в понеділок 28 жовтня та передати ці списки до управління освіти, а звідти і в міліцію. Крім того на допит викликали дорослих, котрі були присутніми на мітингу.

Зараз же міліція взялася за вчителів. Як підтверджують джерела Мукачево.net, зараз обласна міліція планує зайнятися вчителями. Зокрема міліціонери вияснятимуть, хто саме і з яких причин пропустив уроки 28 жовтня, хто відповідав за дітей у цей день, чи брали вчителі участь у акції, чи займалися агітацією і тому подібне.

Слід також зауважити, що документ про організацію цієї перевірки підписав заступник начальника відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, отож шкільний мітинг кваліфікують як досить серйозну справу.

Мукачево.net