Блатні розборки у Білій Церкві на Рахівщині завершилися вбивством

Одному з учасників бійки у селі Біла Церква, що на Рахівщині, встромили шило в шию, і він помер від втрати крові.

Як стало відомо tyachiv.com.ua бійка сталася 2 листопада вночі в одній з саун села Біла Церква, де відпочивала компанія чоловіків з тячівського села Нижня Апша (Діброва). На розборки до них прибуло близько 20 чоловік з бітами та гострими предметами (холодною зброєю).

За попередньою інформацією, нападників очолював брат дружини екс-голови Тячівської РДА та депутата облради Михайла Шелевера – Михайло Грін, відомий більше під прізвиськом “Ціган”. Зауважимо, що Михайло Грін свого часу серйозно засвітився під час президентських виборів 2004 року, коли брав участь у побитті народних депутатів в селі Грушево, що на Тячівщині.

“Основний фігурант у справі – Грін, який мене бив особисто. Його дружина – рідна сестра екс-начальника міліції Шелевера. Про Михайла Гріна багато відомостей, які доводять рівень безкарності бандюків на Тячівщині. Він вважався основним рекетиром на Тячівщині. Його угруповання мало за штаб кафе «Тарілка». Коли Грін розбив фару на своєму новому БМВ, то зупинив на дорозі таку саму машину, зняв з неї фару, і тільки після цього відпустив водія. Гроші Грін брав у потерпілих для своєї банди, на вибори, та на тих, хто його “кришував”. Він – лише вершинка великого бандитського айсберга”, – свідчив тодішній народний депутат, а нині покійний Юрій Оробець.

Розборки були пов’язані з переділом сфер впливу та зміною “криш”, зокрема у питанні нелегального видобутку гравію. Це пов’язують з останнім призначенням Михайла Шелевера на посаду керівника водного господарства району.

Загиблий хлопець – 1979 року народження з села Нижня Апша (Діброва). Його поховали у вівторок, 12 листопада. Жодних коментарів з міліції поки нема. Правоохоронці відверто відмовчуються. За попередньою інформацією, справу контролює Рахівська прокуратура. Але чи когось затримали, чи когось допитують, і які офіційні версії – не відомо.

http://tyachiv.com.ua