Ужгородські рятувальники відпрацьовували місто спільно з комунальниками

Працівники Управління ДСНС спільно з комунальниками та органами соціального захисту населення 21 листопада здійснили профілактичне відпрацювання житлового сектора на території ДП ЖРЕР № 4 м. Ужгород.

Основною метою даного заходу є профілактика пожеж та випадків загибелі людей та попередження пожеж впродовж опалювального сезону, доведення до громадян основних вимог пожежної безпеки у побуті та надання практичної допомоги в покращенні протипожежного стану їхніх помешкань.

Кожному господареві вручалися листівки та пам’ятки, які інформують про основні недоліки при монтажі та експлуатації електрообладнання й систем опалення, користування електропобутовими приладами, тощо.

Також в зоні особливої уваги були й міські багатоповерхівки. Адже саме тут особи без постійного місця проживання у підвалах та горищах облаштовують собі тимчасовий притулок. У пошуках тепла вони часто-густо забувають про будь-які правила пожежної безпеки. У ході відпрацювання комунальникам рекомендувалося звернути увагу на необхідність приведення у відповідність до протипожежних вимог підвали та горища багатоповерхівок та поставити на вхідні двері надійні замки.

Станом на 21 листопада, на території Закарпатської області виникло 1511 пожеж. У вогні загинуло 39 закарпатців, ще 24 отримали різного ступеню важкості опікові травми. Завдяки оперативним діям підрозділів ДСНС, вдалося відвоювати у вогняної стихії 87 людських життів. За статистикою, найбільше від вогняної біди й надалі потерпає саме житловий сектор, отож господарі мають дбати, передусім, про належний протипожежний стан своїх помешкань.

У ДСНС України у Закарпатській області