З Першого національного звільняються журналісти через незгоду з висвітленням розгону Майдану

З Першого національного каналу через незгоду з редакційною політикою звільняються два журналісти – кореспонденти ТВО інформаційно-аналітичних програм Ігор Меделян та Сергій Лефтер.

Цю інформацію вони підтвердили «Телекритиці».

Сергій Лефтер повідомив, що звільнився  5 грудня через упереджене висвітлення розгону Євромайдану.  «Звільнився з новин Першого національного через незгоду з інформаційною політикою каналу. Остання крапля – неадекватне, необ’єктивне та упереджене висвітлення євромайдану, зокрема розгону “Беркутом” людей 30 листопада», – пояснив Лефтер.

Ігор Меделян  також вирішив піти з каналу після сюжету про розгін активістів. Він з 5 грудня перебуває у відпустці з подальшим звільненням. «Я звільняюсь, бо не згоден з редакційною політикою каналу. Рішення залишити НТКУ назріло після подій 30 листопада, коли відбулося побиття протестувальників на Майдані Незалежності в Києві. Ефір новин на “Першому” у той день став останньою краплею», – зазначив журналіст.

«Я поважаю свій колектив, але вважаю, що не маю морального права брати участь у створенні таких новин», – додав Меделян

Водночас він розповів, що тема журналістських стандартів була обговорена на зборах колективу 2 грудня, однак це не вплинуло на інформаційну політику каналу. «Я і декілька моїх колег спробували змінити підходи до подання інформації. 2 грудня  відбулися збори колективу новин. Втім, все залишилось без змін. Далі дискусій у колективі не пішли», – розповів він.

Водночас, як повідомляє  «Телекритика» з посиланням на власні джерела, після зборів колективу 2 грудня керівництво пообіцяло давати в новинах більше балансу й дотримуватися стандартів, однак цього не відбулося. Відтак, ще декілька журналістів Першого національного розглядають можливість звільнитися.

За даними інших джерел, працівників новин умовляли не йти.

Нагадаємо, 30 листопада близько 4-ї години ранку бійці спецпідрозділу «Беркут» розігнали Євромайдан у Києві. У столичній міліції заявили, що активістів відтіснили з Майдану Незалежності через конфлікти з комунальниками.

http://tyzhden.ua