Закарпатським виноградарям обіцяють пільги

Міністерство аграрної політики і продовольства розробило ряд змін, ініціатив і заходів для збільшення об’ємів насаджень винограду, поліпшення матеріально-технічної бази виноградарів та уникнення перешкод на шляху розвитку цієї галузі.

Про це повідомив начальник відділу розвитку садівництва, виноградарства і виноробства Департаменту землеробства Віктор Костенко.

“Сьогодні найгостріше питання – це все ж підтримка галузі державою. Оскільки ми знаємо, що саджати виноградники, сади, будувати теплиці – бізнес не швидко оборотний, тому без державної підтримки цієї галузі складно розвиватися”, – відмітив спеціаліст.

“Так, для захисту інтересів вітчизняних винарів міністерством запропоновані зміни в законопроект “Про державне регулювання виробництва і звернення спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів”, – говориться в прес-релізі міністерства.

У прес-релізі, також відзначається, що будь-яка установа при отриманні ліцензії зобов’язана мати в асортименті вітчизняну продукцію в об’ємі від 30% до 50%. Крім цього, Мінагрополітики запропонувало ввести ряд пільг для виноробів. Зокрема, для залучення додаткових коштів для модернізації виноробного виробництва пропонується внести зміни до Податкового кодексу відносно спеціального режиму податкового стягнення.

Також пропонується розширити дію фіксованого сільськогосподарського податку на виноградарсько-виноробницькі підприємства, які роблять винну продукцію з власного винограду.

За словами Костенка, також розроблена постанова про приєднання до Міжнародної організації виноградарства і вина, яка надзвичайно важлива для усіх виноградарів.

Економічна правда