Закарпатські підприємці платитимуть більше податків?

Міністерство фінансів України в рамках щорічного перегляду ставок деяких податків і зборів пропонує у 2014 році підвищити їх на 8,6%, що відповідає урядовим прогнозам інфляції і динаміки цін виробників промпродукції.

Відповідний законопроект про зміни до Податкового кодексу, розроблений Мінфіном, оприлюднено на сайті відомства.

Згідно з проектом закону, ставки акцизного податку на алкоголь, тютюнові вироби і бензин, за першу реєстрацію транспортного засобу, екологічного податку (“утилізаційного збору” – ред.), податку на земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких не проведено, та збору за користування радіочастотним ресурсом України пропонується збільшити на прогнозний рівень інфляції – 8,3%.

Ставки плати за користування надрами, збору за спеціальне використання води і лісових ресурсів передбачається підвищити на 8,6%, що відповідає прогнозу зростання цін виробників промислової продукції.

У пояснювальній записці Мінфін зазначає, що у зв’язку з індексацією податків збільшаться надходження до держбюджету, разом з тим, збільшиться і кількість часу та витрачених коштів у суб’єктів господарської діяльності. При цьому відомство не вказує прогнозну суму, на яку збільшаться надходження до бюджетів.

Як відомо, інфляція в Україні у 2013 році, за оцінками Держстату, склала 0,5%, ціни у промисловості зросли на 1,7%.