У період травневих свят закарпатські прикордонники посилять пильність під час охорони кордону

За необхідності, відповідно до чинного законодавства України та статуту Збройних сил, прикордонники будуть змушені застосувати вогнепальну зброю.

Зважаючи на доволі складну військову-політичну ситуацію в Україні, Державна прикордонна служба і в період травневих свят продовжуватиме посилено охороняти державний кордон.

Для цього залучаються додаткові прикордонні наряди у пунктах пропуску та поза ними, ділянки кордону прикрито технічними засобами спостереження, проводиться інженерне облаштування кордону, активізовано взаємодію з представниками СБУ та інших правоохоронних органів.

Усі заходи направлені на здійснення безперебійного оформлення громадян в пунктах пропуску без зниження безпекової складової та забезпечення недоторканності державного кордону України.

Зокрема нагадуємо, що з метою недопущення проникнення на територію України радикально налаштованих осіб суттєво посилено прикордонний контроль окремих категорій громадян, які в’їжджають в Україну.

Крім того зазначаємо, що території прикордонних підрозділів та пункти пропуску є територіями постів. Тому, у разі спроб їх захоплення чи блокування, співробітники Державної прикордонної служби діятимуть реагуючи на обстановку і в повному обсязі виконуватимуть поставлені завдання.

За необхідності, відповідно до чинного законодавства України та статуту Збройних сил України, прикордонники будуть змушені застосувати вогнепальну зброю.

https://zakarpatpost.net