Вимоги віче на Майдані: Негайний розпуску Ради і бойкот товарів з Росії

У Києві на майдані Незалежності у неділю пройшло друге громадське віче.

У ньому взяли участь близько 3 тисяч осіб.

Оратори зі сцени, встановленій на Майдані, обговорюють поточні події, передусім інавгурацію президента України Петра Порошенка, а також ситуацію на самому Майдані.

Так, отаман Українського козацького війська Микола Бондар повідомив, що практично всі доручення, які подала Рада Майдану на попередньому вічі, виконано.

Зокрема, з Майдану виселено понад 150 осіб, які не дотримувалися “сухого закону”. Ще частина учасників Майдану вступили до батальйонів самооборони на вимогу Ради Майдану.

Учасники також звернулись до президента України. Активісти нагадали, що єдиною метою Майдану не було лише позбавлення від тиранії колишнього президента Віктора Януковича.

“Ми готові допомагати новому президенту, нація готова підтримувати його дії, але якщо він не впорається, він не доживе до кінця строку. Як президент. А економічні проблеми нехай вирішує уряд”.
Люди також вимагають негайного призначення дати перевиборів парламенту. “Раду – геть”, – кричать присутні.

Серед вимог також – зниження прохідного бар’єру до Ради з 5% до 3%, повідомляє http://ua.interfax.com.ua

Сотник Майдану Олександр Ярощук звернувся із закликом бойкотувати товари російського виробництва і розслідувати діяльність підприємств РФ на території України.

“Вимагаємо від керівництва держави, прокуратури розслідувати діяльність підприємств РФ, оголосити їхнє керівництво персонами нон-грата, притягнути їх до відповідальності за фінансування терористичної діяльності, націоналізувати їхні активи”, – закликав він.

На віче були запрошені представників влади, зокрема президент Петро Порошенко і мер Києва Віталій Кличка, однак  їх не Майдані не було.

http://www.pravda.com.ua