Вчені відкрили Землю II і Землю III

Астрономи знайшли схожі на Землю планети. Вчені не виключають, що на них може бути життя.

Вчені з Університету Нотр-Дам і Вашингтонського університету прийшли до висновку, що дві планети, які обертаються навколо зірки Kepler-62, знаходяться в так званій зоні населеності. Тобто віддалені від свого Сонця на таку відстань, що на них не дуже жарко і не дуже холодно. На думку астрономів, на цих планетах може бути рідка вода, а за розміром і будовою вони порівнянні з Землею.

Зірка Kepler-62 розташована в сузір’ї Ліра в 1200 світлових роках від Сонячної системи. Вона схожа на наше світило, але старша приблизно на мільярд років. Всього в цій системі п’ять планет: 62b, 62c, 62d, 62e і 62f. За оцінками астрономів, у зону населеності потрапляють 62e і 62f. Саме вони і запропоновані на ролі Землі II і Землі III.

“Інформація про параметри орбіт цих планет, якою ми сьогодні володіємо, дозволяє стверджувати, що вони найбільш схожі на Землю з усіх раніше виявлених об’єктів”, – повідомив один з авторів відкриття – професор фізики Джастін Крепп. “Планета 62f в 1,4 рази більша Землі, – цитує професора астрономії Еріка Агола “Комсомольська правда в Україні” http://kp.ua  . – Від свого світила вона отримує вполовину менше тепла і світла, ніж наша планета від Сонця. Рік на 62f триває 267,3 земного дня”.

Астрономи відзначають, що планета 62e ближча до свого світила і на ній набагато тепліше. Планета отримує на 20 відсотків більше випромінювання, ніж Земля. Вона крупніша за неї на 61 відсоток, рік тут триває 122,4 земного дня. Так як планети розташовані в зоні, сприятливій для підтримки життя, то вчені не виключають, що життя там може бути, включаючи розумне.

http://tsn.ua