У Тур’янській долині вірники знову молитимуться у своєму храмі

Побудова нового храму спонукало те, що наш старовинний кам’яний Свято-Михайлівський храм, який походить близько 1832 року, від нас було відібрано Московським патріархатом і більше ніколи нам не повернуто.

29-го червня, на 3-тю Неділю після Сошествія Святого Духа, Преосвященний владика Мілан освятив новий Свято-Михайлівський храм у с. Тур’я Пасіка Перечинського деканату.

Владика Мілан разом з владикою Іренейєм (Біликом), ЧСВВ, єпископом-каноніком базиліки Санта Марія Маджоре та владикою Куртом (Бурнеттом), єпископом Пасеїцьким (США), прибули до села, що знаходиться на Тур’янській долині, щоб освятити новий храм для Свято-Михайлівської громади.

Побудова нового храму спонукало те, що наш старовинний кам’яний Свято-Михайлівський храм, який походить близько 1832 року, від нас було відібрано Московським патріархатом і більше ніколи нам не повернуто. Не втрачаючи надії після довгих років гоніння, таємних богослужінь по хатах, а згодом легалізації нашої Церкви вірники села Тур’я Пасіка, жили надією і молили Всевишнього аби знову могли молитися у своєму храмі.

Тож після святкування 25-ти річчя виходу з підпілля нашої Церкви, для вірників села, золотими буквами впишеться в історію, що через великі труднощі і терпіння вони стають учасниками освячення нового греко-католицького храму.

Преосвященних владик зустрів адміністратор парафії о. Анатолій Горзов, а молодь привітала владик віршованими привітаннями. Опісля відбувся чин освячення храму. Багато людей з навколишніх сіл прийшли розділити радість з місцевими мешканцями, та прийняти молитовну участь в освячені храму.
Після освячення відбулась Архієрейська Служба Божа, яку владикам співслужив декан Перечинського деканату Мирослав Рябінчак та 9 священнослужителів.

У своєму архіпастирському слові владика подякував усім хто приклався до будівництва. Також наголосив на євангельському читанні про не клопотання та гонитву за земними і дочасними речами, а шукання Царства Божого та його справедливості.

Мукачівська греко-католицька єпархія