У селі Квасово Берегівського деканату святкували 120 років Свято-Покровського храму 

13 липня у 5-ту Неділю після Сошествія Святого Духа, Преосвященний владика Мілан відвідав Свято-Покровську парафію села Квасово Берегівського деканату.

Владика Мілан прийшов у Квасово, щоб разом зі своїми вірниками святкувати 120-ти річчя храму Покрова Пресвятої Богородиці та 25-ту річницю виходу з підпілля нашої Церкви, котру цього дня святкувала громада. Владику процесійно у центрі села зустрічав адміністратор парафії о. Роман Лозюк та молодь парафії.

Перед початком Літургії було освячено колодязь з джерельною водою, де кожен зможе у спекотній час утомити спрагу та пригадати собі подію – слова Спасителя, якими Він звернувся до самарянки: «Кожен, хто воду цю п’є, буде прагнути знову. А хто питиме воду, що Я йому дам, прагнути не буд повіки, бо вода, що Я йому дам, стане в нім джерелом тієї води, що тече в життя вічне» (Ів. 4. 13-14).

Архієрейську Службу Божу владиці співслужив декана Берегівського деканату став. прот Михайло Шелемба та 11 священнослужителів. У своєму архіпастирському слові владика пригадав подію, коли у цьому храмі свою приміційну (першу) Літургію відслужив мученик за віру Христову Петро Павло Орос. Також владика подякував всім, котрі у часи підпілля зберігали свою вірність Католицькій Церкві.

 

 

 

 

 

Після закінчення Служби Божої було освячено пам’ятник священномученику Петру Павлу Оросу та відправлено панахиду за нашими архієреями та ісповідинками віри, котрі притерпіли від гонителів Церкви мучення та страждання та за загиблими воїнами, котрі загинули на сході України.

Довідка.
У 1775 р. йдеться про дерев’яну церкву збудовану 1770 р. Теперішній мурований храм з вежею заввишки 40 м збудований майстрами в 1894-1895 р. за активного сприяння Преосвященного владики Юлія Фірцака.

http://mgce.uz.ua