Вибори на Закарпатті пройшли тихо й мирно

Керівник правоохоронців краю вважає, що вибори на Закарпатті пройшли без надзвичайних пригод, суттєвих порушень закону та з усвідомленням відповідальності за майбутнє України.

Тисячі правоохоронців разом із представниками громадськості, працівниками служби з надзвичайних ситуацій, прикордонниками, податківцями несли службу на виборчих дільницях, де забезпечували дотримання громадського порядку.

«У період з 23 до 26 жовтня весь особовий склад закарпатської міліції було залучено на цілодобову охорону приміщень окружних та дільничних виборчих комісій, забезпечення громадського порядку і безпеки громадян під час виборчого процесу», – коментує начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Шаранич.

Водночас правоохоронці паралельно займались і своєю звичною роботою – боролися зі злочинністю. Завдяки їм, у краї не допущено в ці дні скоєння тяжких злочинів: навмисних вбивств, розбійних нападів, згвалтувань, спричинення тяжких тілесних ушкоджень тощо. Щодо інших злочинів, то викрито 34 осіб, причетних до їх скоєння. Зокрема, затримано 15 правопорушників, які навмисно спричинили громадянам тілесні ушкодження, розкрито 6 крадіжок, 4 випадки хуліганства, затримано трьох шахраїв, двох наркоділків. У злочинців вилучено пістолет і нарізну гвинтівку. Затримано одного грабіжника.

Стосовно самих виборів, то задокументовано 14 порушень виборчого законодавства, усі факти внесено в Єдиний облік. Порушено кримінальне провадження за фактом підкупу виборців в Ужгороді.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області