Мукачівська “самодопомога” передала військовим джип

Невдовзі боєць 128 бригади відправиться з нею у зону АТО

Активісти продовжують допомагати військовим із транспортом.

Цього разу підприємці-громадські активісти Дмитро Куштан та Олександр Борисенко здійснили украй необхідну покупку для Першої стрілецької роти.

Утім, про все по-порядку. 38-річний Віталій Козак з Перечина був улітку мобілізований до військ територіальної оборони Закарпаття й відправлений на Схід, у зону АТО. Перебував у складі Першої стрілецької роти, яка увійшла до складу 314-го батальйону 128-ої окремої гвардійської гірсько-піхотної Туркестансько-Закарпатської двічі Червонопрапорної бригада Сухопутних військ Збройних Сил України, дислокуючись поблизу міста Красноармійськ. За час проходження служби побачив головні потреби своїх колег-захисників, а повернувшись на Закарпаття ненадовго з медичних потреб, звернувся до Дмитра Куштана та Олександра Борисенка з потребою. Стрільцям для бойових завдань була потрібна машина хорошої прохідності. Підприємці відгукнулися і спільними з Віталієм Козаком силами і ресурсами, ними був придбаний джип Тойота Ленд-Крузер.

Як розповідає Олександр Борисенко, цей транспорт хоч і «немолодий», утім добротний. Після покупки, коштом активістів, йому провели технічне обслуговування та поточний ремонт, заміну усіх витратних матеріалів, отримали військові номери, зареєструвавши авто, що стало армійським, у військкоматі.

Передостанньої неділі листопада поклеїли на борти відновленого джипа наклейки із символікою «Самодопомоги Закарпаття» і, сфотографувавшись на згадку, передали ключі Віталію Козаку. Він же незабаром доставить це авто, але вже наповнене необхідним на фронті «тактичним» скарбом, на Схід у зону АТО. Там «Тойота» виконуватиме бойові завдання. А активісти-підприємці, тимчасом, готують ще дві машини дуже затребовуваної на війні моделі УАЗ, так звані «буханки» до відправки на фронт і обіцяють на цьому не зупинитися у допомозі українській армії.

Самодопомога Закарпаття