Берегівчани продовжують збільшувати надходження до бюджету

Цьогоріч зібрали більше на 11 мільйонів

За січень – листопад 2014 року платники податків сплатили до Зведеного бюджету понад 101 млн 788 тис. грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на майже 11 млн грн.

Так, до Державного бюджету забезпечено платежів на суму понад 37 млн 630 тис. грн. Додатково надійшло майже 7 млн 398 тис. грн у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Головне джерело дохідної частини Держбюджету – податок на додану вартість. Надходження цього платежу склали понад 13 млн 474 тис. грн, що на 3 млн 077 тис. грн більше відповідного періоду минулого року. Надходження податку на прибуток з початку року склали понад 10 млн 14 тис. грн, акцизного податку – понад 8 млн 298 тис. грн.

Місцевий бюджет поповнився на понад 64 млн грн, що на понад 3,5 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2013 року.

Найбільшу питому вагу надходжень до місцевого бюджету складає податок на доходи фізичних осіб, частка якого становить 71,5%. Так, за 11 місяців поточного року його надійшло майже 45 млн 872 тис. грн. Другим вагомим джерелом наповнення місцевого бюджету є плата за землю, частка якої в загальних надходженнях складає 8,3%, якої від юридичних та фізичних осіб 5 млн 304 тис. грн.

– Таких результатів вдалося досягти завдяки поліпшення якості обслуговування платників податків та вдосконаленню адміністрування податків. Стабільне та своєчасне наповнення бюджетів дає можливість фінансувати заклади освіти, медицини, вирішувати соціально важливі питання, – зазначив начальник Берегівської ОДПІ Василь Пацкан.

За матеріалами Берегівської ОДПІ