Закарпатців закликають служити у прикордонних військах

Про мобілізацію до лав Державної прикордонної служби у рамках чергової хвилі часткової мобілізації йшлося під час прес-конференції в Закарпатській ОДА.

« Під час першого етапу четвертої хвилі мобілізації, яка завершиться 20 лютого, обласний військкомат мав завдання залучити до державної прикордонної служби 240 закарпатців: 140 солдат та 100 офіцерів. Сьогодні до прикордонних військ мобілізовано 100 чоловік: 80 солдат, решта – офіцери. Закарпатці, які мобілізовані у прикордонні загони, несуть службу за місцем проживання – у Мукачівському та Чопському прикордонному загонах. Питання залучення прикордонників із Закарпаття до виконання завдань у зоні АТО наразі не стоїть» – повідомив обласний військовий комісар Іван Васильцюн.

Про мобілізаційні потреби прикордонних військ поінформував начальник прес-служби Чопського прикордонного загону Роман Павленко. За його словами, Мукачівський прикордонний загін під час 4 хвилі мобілізації готовий прийняти на службу 250 призваних, 450 осіб може прийняти Чопський прикордонний загін. Він закликав закарпатців проходити службу у прикордонних військах і також підтвердив – залучення прикордонників для виконання завдань на сході країни наразі не передбачається.

«Нині військові Мукачівської окремої бойової прикордонної комендатури очікують ротації, чопські прикордонники повернулися до загону. Чопська комендатура нараховує 173 військових, двоє з них – Віктор Шенпентал та Роберт Кіс загинули на сході держави. Четверо прикордонників зазнали поранень, троє з них уже в строю, 1 – перебуває на лікуванні. Службу у зоні АТО прикордонники Чопського загону несли з 24 вересня 2014 року до 11 лютого 2015 року», – розповів Роман Павленко.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА