На Рахівщині сплатили більше півмільйона єдиного податку

Порівняно з січнем минулого року, надходження єдиного податку зросли на 61 200 грн.

Протягом січня 2015 року суб’єкти господарювання Рахівського району, які здійснюють свою діяльність на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевого бюджету майже 550 тис. грн єдиного податку.

При цьому юридичні особи поповнили бюджет на 69 800 грн, а фізичні особи–підприємці – на 479 500 грн.

Нагадуємо, що ставки єдиного податку для платників груп 1–2 встановлюються у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом станом на 1 січня податкового (звітного) року, а для групи 3 (до якої ввійшли як фізособи, так і юрособи) — у відсотках до доходу (відсоткові ставки).

Для платників єдиного податку 1 групи фіксована ставка єдиного податку встановлюється в межах до 10% від розміру мінімальної зарплати, тобто до 121,80 грн за календарний місяць.

Для платників єдиного податку 2 групи фіксована ставка єдиного податку встановлюється в межах до 20% розміру мінімальної зарплати, тобто дo 243,60 грн за календарний місяць.

Для платників єдиного податку 3 групи відсоткові ставки зменшилися майже вдвічі і з початку 2015 року становлять: 2% доходу – за умови окремої сплати ПДВ, та 4% доходу – у разі включення ПДВ до складу єдиного податку.

За матеріалами ДПІ у Рахівському районі