“Говерла” наполягає на тому, щоб її допустили до чемпіонату

Ужгородський футбольний клуб наполягає на своєму праві брати участь у наступному сезоні української Прем’єр-ліги.

Через відсутність кворуму в Одесі не відбулися збори клубів Прем’єр-ліги, на якому повинна вирішитися доля вакантного місця в УПЛ, звільненого донецьким “Металургом”. Рішення так і не прийнято, а на місце у вищій лізі претендують дніпродзержинська “Сталь”, яка зайняла друге місце в Першій лізі, а також маріупольський “Іллічівець”, який залишив Прем’єр-лігу за підсумками минулого чемпіонату. При цьому обидва клуби мають реальні можливості для участі в елітному дивізіоні, через що у Федерації футболу України підняли питання про виключення з вищої ліги “Говерли”, яка фактично залишилася без більшості футболістів, які залишили команду через борги по зарплаті, наявних у клубу вже багато місяців.

Однак керівництво “Говерли” наполягає, що керівництво українського футболу не має права виключити команду з турніру і перевести в еліту і “Іллічівець”, і “Сталь”. Клуб на своєму офіційному сайті опублікував відкритий лист до президентів ФФУ і УПЛ, в якому стверджується, що “виконані всі фінансові зобов’язання перед Федерацією футболу України, які необхідні для допуску футбольного клубу до участі у змаганнях Чемпіонату України з футболу сезону 2015/2016”.

“Між клубом і ФФУ було укладено Меморандум, згідно з яким “Говерла” зобов’язана виконати фінансові зобов’язання по частині заборгованості перед футболістами, тренерами та іншим персоналом у термін до 31.12.2015 включно”, – свідчить заява. Крім того, керівництво “Говерли” зазначає, що Меморандум підписали й інші клуби, які також мають заборгованість перед гравцями та тренерами, але про їх виключення з турніру мови не йде.

Нагадаємо, що через відсутність футболістів “Говерла” не провела в міжсезоння жодного спарингу.

zn.ua