Цьогоріч пожежі забрали 20 життів закарпатців

Підсумки роботи за вісім місяців підбили в Управлінні ДСНС у Закарпатській області, на нараді під головуванням начальника закарпатських рятувальників Романа Гудака.

За звітний період підрозділами Управління області було здійснено 1659 виїздів на гасіння пожеж, що на 60% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сума прямих матеріальних збитків, заподіяних вогняною стихією, перевищила сім мільйонів гривень (7 093 982 грн.).

Вогонь забрав життя 20 наших краян, серед яких троє дітей, ще 20 осіб травмувалося. За звітний період вогнеборцями врятовано 59 краян.

Найбільше (60-70 %) потерпає від вогню житловий сектор. Попереду осінньо-зимовий період, під час якого, як підтверджує багаторічна статистика, крива пожеж знову поповзе доверху. За правило, оселі громадян горітимуть через несправність електромережі, пічного опалення, необережне поводження з вогнем та паління в ліжку. Тож увага підпорядкованих підрозділів зверталась на підготовці до осінньо-зимового періоду, а саме профілактуванні пожеж, що притаманні саме цьому періоду.

Джерело: У ДСНС України у Закарпатській області