Нам знову обіцяють безвізовий режим наступного року, але треба прийняти 12 законів

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що безвізовий режим з ЄС може бути введений вже в наступному році.

Про це він повідомив в ефірі програми “Лівий берег” на 24 телеканалі.

“Безвізовий режим, я вважаю, буде в наступному році. Остаточний звіт має бути 15 грудня 2015. Потім він буде розглядатися Європейською комісією та Європейською радою. І потім запуститься процес технічного виконання. Це буде тривати кілька місяців”, – зазначив міністр.

Клімкін додав, що до грудня Рада повинна прийняти 12 законопроектів, необхідних для позитивного рішення з питання безвізового режиму. “У нас залишається 12 законів, які я дуже сподіваюся, ми почнемо імплементувати. Пролізти просто так через невиконання реформ політично нам не вдасться. Оскільки ці реформи вважаються Європейським Союзом фундаментальними для забезпечення передбачуваності ситуації і стабільності ситуації. Це стосується корупції, це стосується реформи правоохоронних органів і це стосується реформи міграційного менеджменту”, – підкреслив глава української дипломатії.

Нагадаємо, 27 серпня президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Україна показала хороший прогрес у сфері візової лібералізації і може розраховувати на рішення щодо безвізового режиму на свою користь.

http://gazeta.ua