Які порушення виявили представники ОПОРИ на Закарпатті

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, на окремих виборчих дільницях члени ДВК видають виборцям бюлетені без пред’явлення паспорта, а десь виборці голосують за межами виборчих кабін. Крім цього, спостерігач ОПОРИ виявив ймовірний довіз виборці до двох виборчих дільниць, а в Ужгороді виборчині відмовлялися видати бюлетень без пред’яви довідки внутрішньо переміщеної особи.

На Закарпатті спостерігачі ОПОРИ зафіксували як на трьох дільницях №210430, 210603, 210272, члени дільничної виборчої комісії видавали виборцям бюлетені для голосування без пред’явлення паспорта.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

На дільниці №210747, що в Ужгороді, виборчині відмовлялися видати бюлетені для голосування якщо вона не надасть довідку про те, що є внутрішньо переміщеною особою.

Як повідомила виборчиня, вона є внутрішньо переміщеною особою, однак завчасно змінила виборчу адресу для того, аби проголосувати на місцевих виборах. За словами жінки, її внесли до списку виборців та вчасно надіслали запрошення на вибори. Однак на виборчій дільниці членкиня ДВК вимагала від виборчині довідку про те, що вона є внутрішньо переміщеною особою та проживає в Ужгороді. Без цієї довідки жінці відмовляли у видачі бюлетеня.

На трьох виборчих дільницях у Берегівському районі – №210113, 210135, 210114 спостерігач ОПОРИ зафіксував, що члени дільничної комісії прописують номер дільниці у бюлетені перед тим, як видати його виборцям.

На спеціальній виборчій дільниці №210782 в Ужгороді, яка знаходиться у Закарпатському обласному медичному центрі психічного здоров’я та медицини залежностей, 3 виборцям, які перебувають у цій лікарні, але ймовірно не є мешканцями цього виборчого округу, члени ДВК видали по 4 бюлетені для голосування.

На дільницях №210520 та №210088 через нестачу кабінок для голосування виборці голосували у черзі до них – поза виборчими кабінами.

На дільниці №210794 що у місті Хуст, виборець намагався винести комплект бюлетенів за межі виборчої дільниці. Про це повідомляє спостерігач ОПОРИ з місця події.

На дільниці №210409 у селищі Великий Бичків Рахівського району виборці заходили у кабінку для голосування по двоє • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост