Геннадій Москаль просить Генпрокуратуру дати правову оцінку міністерству охорони здоров’я за роздуту псевдосенсацію про поліомієліт

Жодного випадку поліомієліту на Закарпатті не виявлено.

Повідомлення керівництва Мінохорони здоров’я про “спалах” цього небезпечного поліовірусу виявилися недостовірними.

— Є обґрунтовані підозри, що псевдосенсація була роздута цілеспрямовано, — вважає голова ОДА Геннадій Москаль. — Отриману з-за кордону крупну партію вакцини від поліомієліту фахівці МОЗ зберігали з порушенням температурного режиму, допустили її розмороження, після чого повторно заморозили, хоча це не передбачено інструкцією.

А далі заново заморожену вакцину вирішили швиденько використати, для чого й було організовано інформаційну атаку про “спалах поліомієліту на Закарпатті”. Щоб провести свій сумнівний експеримент, заступники міністра МОЗ телефонували в Ужгород і вимагали від головних лікарів підтвердження діагнозу “поліомієліт”, погрожуючи їм звільненням. Однак наші фахівці не піддалися на тиск, і згодом їхню правоту підтвердили результати експертиз і досліджень. Я звернувся до Генпрокурора України з проханням дати правову оцінку керівництву МОЗ, яке роздувши псевдосенсацію з поліомієлітом на Закарпатті, добряче попсувало імідж України у всій Європі.