Сімох нелегалів покинули у закарпатському лісі

На Берегівщині невідомі розпитували селян, де державний кордон. Селяни зметикували і викликали поліцію. Осіб без документів затримали за 800 метрів до кордону.

Вчора близько обіду до Берегівського відділку поліції надійшло повідомлення, що неподалік від державного кордону, у селі Каштаново, невідомі особи африканської зовнішності просять показати дорогу до державного кордону з Угорщиною.

На місце події виїхала Група швидкого реагування Берегівського відділку поліції. Про виїзд попередили й працівників Мукачівського прикордонного загону.

Сімох “туристів” (шістьох чоловіків та одну жінку) упіймали між прикордонними селами Шом та Каштаново, за 800 метрів від українсько-угорського державного кордону.

Зі слів іноземців, п’ятеро з них – громадяни Шрі-Ланки ( є одна подружня пара), двоє – громадяни Пакистану. Паспорт на виїзд за кордон мав один із групи, у інших мігрантів жодних документів при собі не виявлено. Іноземці розповідають, що паспорти забрав їхній переправник. На територію України вони прибули з Росії у вантажному контейнері. Там їх пересадили в чорний мікроавтобус і привезли сюди. Іще позавчора переправники висадили “нелегальний товар” серед лісу і наказали чекати.

Бідолахи добу просиділи в лісі. На другу добу вони усвідомили, що їх “кинули”. Голодні й замерзлі, вони вирішили піти в село і самим попробувати шукати щастя. Селяни запідозрили неладне і повідомили в поліцію. Нелегальних мігрантів передали до Мукачівського прикордонного загону.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області