В міжгірському бюджеті “лататимуть дірки”

У порівнянні з минулим роком значно знизився обсяг базової дотації Міжгірського району. Про це на сесії районної ради повідомила начальник фінансового управління райдержадміністрації Олена Бундзяк.

Мова йде про скорочення у 348,1 тис. грн. через зменшення середньої заробітної плати по Україні.

Крім цього зменшено субвенції допомог сім’ям з дітьми, на житлово-комунальні послуги; відмінено субвенцію з держбюджету на інші послуги окремим категоріям громадян, компенсацію з пільгового перевезення громадян, оплату за придбання санаторно-курортних путівок та за послуги зв’язку і капітальний ремонт житлових будинків окремих категорій населення. Збільшено обсяг субвенції з держбюджету:

освіта – 224,0 тис.грн.;
медицина -99,8 тис. грн.;
на придбання твердого та пічного палива – 1412.7 тис. грн.

Депутат, начальник відділу освіти райдержадміністрації Іван Субота говорив, що відповідно до Закону України в 2016 році безплатним харчуванням забезпечуватимуться лише пільгові категорії дітей. За його інформацією у районі є 2616 учнів початкових класів, які до цього харчувалися безкоштовно, з них близько 850 учнів пільгових категорій.

Голова райради Василь Щур зобов’язав депутатів , директорів загальноосвітніх шкіл спільно з фінансовим управління райдержадміністрації вивчити питання і знайти можливість гарячого харчування дітей початкових класів. До даної проблеми депутати районної ради повернуться на наступному пленарному засіданні сесії районної ради.

За матеріалами Марії Рубець, Міжгірська райрада