На кордоні з Румунією шукають контрабандні канали

Голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук провів робочу нараду з керівництвом Мукачівського прикордонного загону.

У нараді взяли участь заступник начальника, начальник відділу персоналу, полковник В. Нечепоренко, начальник відділу прикордонної служби “Тячів”, майор М.Курочкін, а також заступник голови В. Погар, керівник апарату Б.Макусій, начальник сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної і мобілізаційної роботи апарату РДА В.Калинич.
Присутні обговорили питання щодо залучення шефства над ВПС “Тячів” та “Солотвино”, активізації роботи з облаштування підрозділів, створення належних умов проживання та служби строковиків, а також наданні допомоги у проведенні якісного відбору кандидатів на строкову військову службу.

Також прикордонники інформували про заходи, які розпочалися на території Тячіського району в межах 50-кілометрової зони біля румунсько-українського кордону. Здійснюються вони з метою виявлення та запобігання проявам з організації каналів нелегальної міграції, терористичної діяльності, переміщення та транзиту територією України тютюнової контрабанди, наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Що стосується вирішення нагальних питань прикордонників, то, як наголосив голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук, розробляється Програма, яку буде направлено для розгляду та затвердження на черговій сесії Тячівської районної ради. Окрім того, в районі проводитиметься інформаційна робота щодо проведення призовної кампанії строковиків в Держприкордонслужбу України з квітня 2016 року.

Джерело: прес-служба Тячівської райдержадміністрації