Відомий закарпатський виробник вина спричинив екологічну катастрофу ?

Минулого тижня з’явилася інформація, що в Берегівському каналі Верке масово почала гинути риба, що стало тому причиною офіційної відповіді від екологічної служби області нема.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 березня 1998 року №391 “Про затвердження Положення про державну систему моніторингу довкілля” Державна екологічна інспекція у Закарпатській області здійснює інструментально-лабораторні вимірювання показників складу і властивостей викидів стаціонарних та пересувних джерел забруднення атмосферного повітря, ґрунтів, поверхневих та зворотних вод від суб’єктів підприємницької діяльності; державний контроль за додержанням вимог природоохоронного законодавства на території області – йдеться на офіційному сайті служби.

Тож наше видання вирішило провести своє розслідування причин, яке привело нас до відомого виробника вина завод Cotnar Hills Vineyard (Котнар). Ми не беремося на 100% стверджувати, що саме цей завод спричини екологічну катастрофу в каналі Верке тому в заголовку і поставили знак запитання. Але факт скидання заводом неочищених відходів, які потім потрапляють у Верке ми зафіксували на відео.

За неофіційно інформацією екологічна служба району та області знає про цей факт але з певних причин замовчує їх, що ж чекаємо реакції відповідних служб.

transkarpatia.net