Угорські митці за допомогою творчості вивчали музейний простір Ужгорода

21 вересня в Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая власну творчість презентували члени живописної секції Угорської академії мистецтв.

Представлено півсотні різножанрових і різностильових робіт, виконаних викладачами та студентами академії.

Привітали авторів із виставкою консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Віда, президент Академії мистецтв України Андрій Чебикін, заступник начальника управління культури Закарпатської ОДА Ілдико Молнар, директор музею Франциск Ерфан і численні творці та шанувальники прекрасного.

Як повідомило zakarpatpost.net управління культури Закарпатської ОДА, п резентація відбувається в рамках програми Міжнародної науково-практичної мистецтвознавчої конференції, присвяченої 70-річчю з дня заснування Закарпатського обласного художнього музею ім.Й.Бокшая і 125-річчю від дня народження Й.Бокшая та А.Ерделі. Зокрема, вже 23 вересня на базі музею та Горянської ротонди учасники конференції обговорюватимуть низку актуальних питань з розвитку музейництва під загальною назвою “Музейний простір і сучасне суспільство”.

Що ж до виставки, оглянути її охочі зможуть до 4 жовтня. Далі з добіркою ознайомляться Київ та Львів, після чого вона повернеться до Ужгорода – так вирішили самі автори, подарувавши твори Закарпатському обласному художньому музею ім.Й.Бокшая.

Нинішня експозиція також концептуально доповнена близько 30 творами закарпатських митців, які були або є членами Академії мистецтв у різні часи і в різних країнах. Серед авторів – Ігор Грабар, Йосип Бокшай, Володимир Микита, Андрій Чебикін, Андрій Бокотей, Золтан Мичка, Франциск Ерфан, Аттіла Коприва, Ласло Мадяр.

zakarpatpost.net