Двоє нелегалів із Таджикістану намагалися потрапити із Закарпаття до Угорщини

На Закарпатті двоє чоловіків з Таджикистану двічі намагались потрапити до ЄС, в обох випадках спроби виявились невдалими. Спершу 47-річний та 22-річний мандрівники, спробували офіційно перетнути кордон з Угорщиною у пункті пропуску «Лужанка». Проте, в зв’язку з відсутністю у громадян Таджикистану віз, угорські прикордонники відмовили їм у пропуску на територію своєї країни. Відмовили угорські правоохоронці й у наданні іноземцям статусу біженця, за яким звернулись таджики, мотивуючи своє прохання тим, що вони є активними учасниками мітингів проти влади Таджикистану.
Після цього, чоловіки вирішили дочекавшись ночі, перетнути українсько-угорський кордон в незаконний спосіб. Але й ця спроба виявилась невдалою. Нелегалів за 600 метрів до кордону затримали прикордонники відділу «Лужанка» Мукачівського загону, повідомила zakarpatpost.net прес-служба Мукачівського прикордонного загону.

Для складання адміністративно-процесуальних документів та з’ясування подробиць незаконної подорожі, іноземців доставлено у відділ прикордонної служби «Лужанка». Оцінку їх діям визначатиме суд.

zakarpatpost.net