На Закарпатті можуть зійти лавини

За повідомленням синоптиків, 28 лютого – 1 березня у зв’язку з відлигою у високогір’ї Закарпатської області очікується значна лавинна небезпека (ІІІ рівень), інформують zakarpatpost.netв УДСНС у Закарпатській області. Натомість вчора, 27 лютого, Закарпатський обласний центр з гідрометеорології фіксував ІІ (помірний) рівень лавинної небезпеки.

Відтак Управління ДСНС України у Закарпатській області рекомендувало громадянам не виходити в гори під час снігопаду і дотримуватися правил особистої безпеки. Наприклад, рятувальники наголошують, що не слід подорожувати у горах наодинці. Це основне правило, особливо під час лавинонебезпечних періодів. Катаючись на гірських схилах треба поводитися таким чином, щоб ні в якому разі не піддаватися небезпеці одночасно декільком людям. У разі, якщо лавина застане одного з них, інший зможе відкопати його чи привести до потрібного місця рятувальників.

Водночас закарпатські гідрометеорологиповідомляють про загальне погіршення погодних умов в області протягом 28 лютого – 1 березня. 1 березня пройдуть дощі, в горах та на високогір’ї Закарпатської області буде відбуватись танення снігу. На річках очікується підвищення рівнів води на 0,5-1,5 метри.

zakarpatpost.net