Як ужгородські спидкубери кубики Рубіка складають

Зараз побачити молодь за складанням кубика Рубика досить дивно. У 90-ті роки ця розвага була дуже модною. Однак нині більш розповсюдженими і популярними є комп’ютерні ігри.

Однак ужгородці Олег та Вітя полюблять проводити дозвілля за розгадуванням головоломок.

Хлопці розумово розважаються на набережній Незалежності і кажуть, що складанням кубика займаються з 12 років. Зараз їм по 16 і в них за плечима вже чималий досвід.

Ентузіастів, які займаються складанням кубика Рубіка на час, називають спидкуберами. Скульптор Ерне Рубік винайшов відому головоломку в 1974 році, весь цей час вона набирала популярність і стала найбільш популярною іграшкою в світі. У різних частинах світу винахід Ерне іменується по-різному, в більшості країн воно носить назву «кубик Рубіка», хоча спочатку автор назвав його «Магічний куб», – ділиться думками zakarpatpost.net Віктор.

«Таким чином можна навіть картини викладати, – стверджує його друг Олег. – Це заняття дуже цікаве, дозволяє мозку постійно розвиватися.

Зі слів хлопця, наразі  рекордсменом зі складання кубика є  Метс Вовк,  який зібрав головоломку за 566 секунди, а у Львові торік Олександр Луцюк за півтори години, використавши  432 кубика Рубіка, створив портрет засновника відомої американської компанії “Apple” Стіва Джобса.

Утім юні ужгородці впевнені, що свої рекорди встановлять і вони й прославлять рідне місто на весь світ.

«На перилах біля пішохідного мосту у нас є міні-пам’ятка з кубиком Рубіка. Напевно, це – добрий знак!», – підсумовують хлопці.

zakarpatpost.net