Для чого Ужгороду непотрібні знаки?

У жовтні минулого року з двох боків пішохідного мосту з’явилися нові знаки, які сповіщають містян про те, що рух на двоколісному транспорті мостом  заборонено.

Тоді громадськість зреагувала на новацію дуже негативно.

Ініціатором ноу-хау виступила рада старійшин Ужгорода,зокрема екс-мер Еміл Ландовський. Він наголошував, що міст потрібно вберегти від руйнування.

Однак у такому разі із  двох боків транспортного сполучення потрібно було встановити ваги і тих, чиї габарити перевищують  допустиму вагову нормую взагалі не пропускати.

Звучить смішно.

Однак… Уже майже рік, як знаки красуються  перед мостом. Дехто оздобив їх навіть власними написами. А велосипедисти й далі їздять пішохідним мостом.

Більше того, містяни й нині реагують на знак так само критично, як і торік.

«До більшого абсурду додуматись, певно, ніхто не міг,- каже місцевий мешканець Василь Головко. – може й жінкам із візочками для малечі переходити через міст заборонять? Може, річкою почнуть курсувати пороми?»

«Дивлюсь, а довкола діти з самокатами. Це – теж двоколісний транспорт, – наголошує інша містянка Аліса Поп.- – Виходить,що табу і для них запроваджено?»

«Я не прихильник велосипедів, але Ужгород – місто мале і ними багато хто користується. Тож такі новації розцінюю як порушення прав людей»,- стверджує Василь Данюк.

Там часом добре, що хоч псевдопорушників хоч ніхто не штрафує. Існують же заборони, яких не хочеться дотримуватись.

zakarpatpost.net