За подолання насильства в сім’ї, у Перечині пройде акція «Перечин проти насильства!»

Благодійний фонд Центр громадських ініціатив запрошує усіх небайдужих приєднатися до акції: «16 днів проти насильства!».

До уваги жителів міста Перечин та представників ЗМІ.

Місто Перечин приєднується до всеукраїнської кампанії «16 ДНІВ АКТИВІЗМУ ПРОТИ ҐЕНДЕРНО ОБУМОВЛЕНОГО НАСИЛЬСТВА В УКРАЇНІ».

Щоб відзначити Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, агентства Організації Об’єднаних Націй проведуть «Флешмоб міст», підсвітивши помаранчевим кольором адміністративні будинки та визначні архітектурні об’єкти у 16 містах України, одним із таких міст є Перечин.

Акція, запланована на 24 листопада та має на меті символічно почати відлік всесвітньої кампанії 16 Днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства в Україні.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Кампанія «16 Днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства в Україні» починається 25 листопада – у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, – і триває до Міжнародного дня прав людини, 10 грудня, для привернення уваги до проблеми насильства щодо жінок щороку у світі. Такі часові рамки були обрані, щоб символічно поєднати насильство над жінками та права людини, і наголосити, що насильство є кричущим порушенням прав людини.

У п’ятницю, 24 листопада о 16.40 пройде флешмоб «Перечин проти насильства!» (площадка перед адмінбудинком Перечинської міської ради).

О 17-й годині пройде прес – брифінг з питань протидії насильству у залі засідань Перечинської РДА.

Запрошуються всі, хто підтримує рух за подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Більш детальна інформація про календар подій в рамках акції, буде озвучено під час прес брифінгу.

zakarpatpost.net