Чим замінити м’ясо під час посту. Смачні рецепти

Почався Різдвяний піст і багато господинь зараз думають над тим, чим замінити в раціоні м’ясо.

Цінний дієтичний продукт – сочевиця чудово підходить для пісних страв, нормалізації ваги та для схуднення.

Будьте королевою кухні, готуйте разом із нами та дивуйте близьких своїми талантами!

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Сочевиця багата вітамінами, клітковиною, залізом та багатьма цінними мікроелементами. Вона входить до складу багатьох ліків. У зв’язку з високим вмістом білка, сочевиця особливо популярна в Західній Азії та Індії, де великий відсоток людей не споживають м’ясо.

Найцікавіші рецепти у газеті «Домашня кулінарія»

Її можна вживати у вигляді каш, супів, гарнірів, юшок, котлет. Але щоб домогтися незабутнього смаку страви з цих бобів, необхідно знати, їх готувати.

Пропонуємо вашій увазі ТОП-5 рецептів із сочевиці

Овочеві котлети

Для того, щоб приготувати їх, беремо звичні інгредієнти – цибулю, часник, панірувальні сухарі, а ще –  зелень петрушки, моркву, кмин, коріандр, сіль, півчашки  сочевиці. Яйце можна замінити крохмалем.

Для цього сочевицю треба зварити і охолодити. Усі складові помістити в блендер і перемолоти. Відтак – сформувати котлети, обваляти в сухарях  і обсмажити на оливковій олії у сковорідці.

Каша з сочевиці

Для цього слід зварити плоди у співвідношенні 1:3, тобто на склянку бобів налити в каструлю три склянки холодної води. Колоті боби використовувати не можна, оскільки вони швидко перетворюються в пюре. Варити сочевицю достатньо 15 хвилин.

Рагу із сочевиці

Сочевицю можна готувати разом із картоплею, помідорами, морквою, гарбузом, цибулею. Щоб отримати смачне і ситне рагу: дві картоплини, зубок часнику, склянку червоної сочевиці, корінь імбиру, морквину, спеції.

Сочевицю треба відварити протягом 15 хвилин. У сковорідці підсмажеити подрібнені часник, імбир і карі. Потім додати нарізані кубиками моркву з картоплею, а далі- сочевицю, залити водою. Потушкувати ще кілька хвилин і можна подавати до столу.

Суп із сочевицею і картоплею

Суп із сочевиці також вітамінний і смачний. Для його приготування потрібно: склянка сочевиці, 8 склянок води, 4 картоплини, 3 моркви, 2 цибулини, 100 г дрібно нарізаної селери, 2 зубчики часнику, розрізаних навпіл, гілочка дрібно порізаної петрушки, сіль, перець.

Цибулю і моркву потрібно подрібнити, додатиселеру і часник, залити водою і варити 25-30 хвилин. Відтак додати сочевицю, і готувати ще 30 хвилин. Після цього додати нарізану кубиками картоплю, посолити і варити ще 10-15 хвилин. Коли картопля стане мякою, вкинути всуп петрушку йчасник і дати ще настоятися хвилин 2-3.

Салат із сочевиці із томатами

Надзвичайно вітамінна страва.

Для її приготування потрібно:

  • 1 склянка зеленої сочевиці
  • 0,5 склянки булгура
  • 2 склянки томатів
  • 1 огірок
  • головка часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 0,5 склянки петрушки
  • 0,25 склянки соку лимона
  • 0,25 склянки соку апельсина
  • сіль і перець
  • цибуля

Приготуй сочевицю і булгур окремо зарити, охолодити. Дрібно нарізати помідори. Пропустити через пресс часник, обсмажити на оливковій олії протягом 15 хвилин. Всипати в сковорідку сочевицю, булгур, петрушку, дрібно нарізаний огірок без соку і перемішати. Для заправки підійде салат мікс апельсинового і лимонного соку, зверху можна прикрасити зеленню та цибулею.

Сочевицю також можна готувати з грибами, гарбузом, з неї навіть роблять ковбасу та смачні десерти.

Але про них – іншим разом.

Смачного!

zakarpatpost.net