Секрети приготування закарпатських кнедликів

Сьогодні у нас в гостях газета «Домашня кулінарія». У ній ви можете знайти найцікавіші рецепти закарпатської  кухні та страви інших народів світу – традиційні та авторські, знайомі та маловідомі.

Рецепти з фотографіями, багато цінних порад, рекомендації експертів та багато іншого – на 32-х кольорових сторінках унікального щомісячного видання «Домашня кулінарія».

Будьте королевою кухні, готуйте разом із нами та дивуйте близьких своїми талантами!

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Рецепт від господині delissimo.

Найцікавіші рецепти у газеті «Домашня кулінарія»

Ця страва до нас дійшла з Чехії, і подавалася вона переважно з тушкованою капустою та ковбасками або мясом. Ситна і надзвичайно калорійна страва прийшла до вподоби і угорцям і словакам і нам-закарпатцям. Я вже викладала деякі рецепти з цим чудовим “гарніром” , а сам рецепт кнедликів (як виявилося) я викласти забула. Виправляюся. Цим рецептом користуюся давно, навчила бабуся , ділюся і з вами 🙂

>>> Рокот-крумплі: закарпатська царська страва

На 1 кг кнедликів
Борошно 630 гр
Молоко 250 гр
Яйця 2 шт
дріжджі 15 гр
сіль 5-6 гр

Дріжджі розмішують з частиною теплого молока і даємо трохи борошна, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце . Всипаємо борошно яке залишилося, вливаємо молоко перемішане з яйцями і сіллю. Замісити круте тісто. Залишаємо на 1 -1,5 години. Формуємо валики 5 см на 15 см, накриваємо рушником і залишаємо на 15-20хв.
Кнедлики готують двома способами:
1. Варимо у підсоленій воді під кришкою 5 хв, знімаємо кришку і варимо ще 3-4 хв
2. Готуємо на пару.

Купуйте газету «Домашня кулінарія» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті! Передплатний індекс: 68339

zakarpatpost.net