Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 9 грудня

День на Закарпатті видався спокійним, але багатим на опади,  область почало підтоплювати.

Новий район в Ужгороді опинився в полоні такої води, що автомобілем проїхати неможливо. Не на жарт, а серйозно потрібно пересідати на плавзасоби.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У дитячій обласній лікарні Ужгорода від опіків помер 6-місячний малюк.

До медзакладу із села Ботфалви Ужгородського району дитину привезли у критичному стані. Від отриманих опіків вона померла у лікарні. Про це повідомили у Закарпатській поліції.

Наближаються новорічні свята і триває період підготовки до них. У Львові, наприклад, вже встановлено ярмаркові будиночки, у багатьох торговельних центрах працюють ковзанки, вітрини магазинів, вулиці святково прикрашені. Туристи вже мають на що подивитися. На жаль, Ужгород традиційно в цьому плані пасе задніх. Тоді як ярмарки готуються до відкриття у райцентрах області, міські ялинки вже встановлено в Берегові, Хусті та Тячеві, столиця Закарпаття все ще спить.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін впевнений, що Україна і Угорщина знайдуть спільне рішення з приводу мови навчання дітей з громад нацменшин. Таку думку глава зовнішньополітичного відомства висловив після публікації звіту Венеціанської комісії з приводу українського закону Про освіту.

Закарпатці розповіли про свої поневіряння на заробітках у Чехії. Чоловіки там здебільшого працюють будівельниками, а жінки – офіціантками в ресторанах.

Ужгородські зупинки модернізуються. Наразі електронними табло обладнано вже зупинки на проспекті Свободи – площі Кирила і Мефодія та на Минайській. На Корятовича також проходить монтаж нового обладнання. На електронному табло видно, яка маршрутка коли повинна під’їхати. Пасажири кажуть, що це зручніше, ніж було раніше.

Над площею Поштовою у цьому році нависла чорна хмара, чи то якісь темні сили взяли гору над затишним місцем у центрі Ужгорода? То фотозона «Я люблю Ужгород» одразу після встановлення потрапляла під атаки любителів порозмахувати кулаками, то її взагалі знищили і мерія демонтувала знак.  Тих, хто розбив серце столиці Закарпаття чомусь досі не знайшли і не покрали. Хоча камер у місті достатньо і навіть відео з групою молоді було оприлюдено  в соцмережах.

Січень 2018-го буде насичений святами, котрі допомагають зберегти різдвяні та новорічні традиції українського народу та традиції закарпатських роди. Оприлюдено календар фестивалів.

zakarpatpost.net