Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 18 грудня

На  Закарпатті все ще триває паводок. Більшість краян, щоправда,  уже ліквідовують його наслідки.

Станом на 9.00 понеділка (18.12) найвищий рівень води по р.Боржава проходить у с. Верхні Ремети поблизу Берегова. Вода досягла історичного максимуму катастрофічного паводка 2001 року і протягом сьогоднішнього дня буде проходити по Берегівському району до впадіння в Тису. Дамби вздовж Боржави реконструйовані, тому підтоплень населених пунктів не очікуємо. Ситуація знаходиться під постійним контролем.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

По р.Латориця найвищий рівень води проходить поблизу Чопа. Висота хвилі – 7,5 м, це також історичний максимум катастрофічного паводка 2001 року. Запас дамби становить ще 1,5 метра, однак основна небезпека не в загрозі переливу, а в тому, чи витримає перенасичене вологою тіло дамби, яка вже 8 дні перебуває під постійним тиском води. За дамбою ведеться постійне спостереження.

По р.Тиса найвищий рівень води пройшов у смт Вилок. Висота хвилі – 5,7 метра, вода вже пішла на територію Угорщини й через особливості русла сьогодні повернеться на територію України в районі Чопа. Загрози підтоплень немає.

Минулого тижня на центральній площі міста почали встановлювати штучну новорічну ялинку,  котру місто придбало торік за 300 тисяч гривень, пише газета «Мукачево Express». Отож, зовсім скоро неоново-сині вогники головної ялинки міста будуть кокетливо переморгуватися з підсвіткою розташованої неподалік міської ратуші. Якщо іще хтось з мукачівців не в курсі, вартість цього задоволення (підсвітки ратуші) обійшлася міській громаді у 1 022 931 грн. 52 коп. Однак трохи відійдеш – і від центральної площі, і від арифметичних роздумів про капіталовкладення в красу міста, і мимоволі починаєш чіплятися поглядом і повсякденням за вибоїни поруч з Зеленим ринком на дорозі, що веде до одного з супермаркетів.

В Ужгородському районі мисливець застрелив колегу  по зброї. Під час один з мисливців, перебуваючи на мисливській спостережній вишці, побачивши щось у приціл свого карабіну, здійснив постріл у бік мішені і влучив у пенсіонера-мисливця, з котрим разом полювали. Від отриманих травм чоловік помер на місці.

Після цього, чоловіки повідомили про випадок до прикордонного загону, працівники якого вже звернулися до поліції.

У ніч на понеділок (18.12) бойовики так званої днр обстріляли з артилерійських гармат позиції українських військових поблизу Зайцевого на Донеччині, де зараз тримають оборону бійці 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. За інформацією, яка надійшла в облдержадміністрацію безпосередньо із зони бойових дій, загинули 34-річний Тимофій Геніш із Рахова та 37-річний Андрій Сипавка з Ужгорода (був зареєстрований у Чопі). Середу на Закарпатті оголошено Днем жалоби.

Крадіжки покришок люків для столиці Закарпаття тема ненова. Вони зникають постійно, а тим часом перехожі весь час наражаються на небезпеку на дорозі. Днями двоє чоловіків на вулиці Швабській почали нервувати, коли побачили правоохоронців. У них був дитячий візок, який саме і зацікавив полісменів.

Цими днями до правоохоронців звернулася 44-річної ужгородка.Жінка розповіла, що працює вихователькою в садочку, тож вранці йшла на роботу і по дорозі на неї напав  чоловік. Грабіжник вирвав від неї з рук сумочку, в якій був мобільний телефон, гаманець, конверт з грошима, планшет, косметичка та ліки.  Збитки вона оцінила у 10 тисяч гривень.