Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 29 січня

День на Закарпатті був багатим на події.        

Правоохоронці з‘ясовують причини дорожньо-транспортної пригоди на трасі «Київ-Чоп», у результаті якої загинув пішохід.

Про це повідомили у відділі комунікації Закарпатської поліції.

Як з‘ясували правоохоронці, трагічний інцидент трапився сьогодні, 29 січня, вранці. На відрізку автотраси «Київ-Чоп», поблизу села Дубрівка, на Ужгородщині, трапилася аварія у результаті якої загинув 56-річний житель Мукачівщини.
Слідчі встановили, що у момент наїзду на нього вантажного автомобіля «ГАЗ», під керуванням 56-річного мешканця Мукачівщини, чоловік перебігав дорогу у невстановленому місці. В результаті отриманих травм, потерпілий помер на місці аварії.

Малі Селменці – село в Ужгородському районі на кордоні двох держав. Ще 12 років тому село, частина якого знаходиться в одній, а частина в іншій державі розмежовувала металева сітка. Але потім її зняли. Залишився лише прикордонний контроль.

Село засноване в другій половині XIII ст. шляхтичем Марцелом, нащадки якого до свого прізвища додавали прикладку «селменські» (de Scelemencz). У XIII–XV ст. село відоме в письмових джерелах під назвами: «Scelemencz», «Zelemencz», «Kis Zelmencz». У 1599 році тут нараховувалося 6 селянських господарств та садиба землевласника, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

До поліцейських Мукачівського  відділу поліції надійшло  повідомлення про те, що по вулиці Писарєва у Мукачеві невідомий напав на дівчину, спричинив їй тілесні ушкодження та викрав її мобільний телефон.

На місце події одразу прибули поліцейські. В ході розслідування працівники карного розшуку встановили, що ввечері, близько 19.00 год, до 18-річної  дівчини підбіг невідомий, повалив її на землю та силою відібрав мобільний телефон,  вартістю, близько 3 тисяч гривень.

Полісмени встановили особу нападника. Ним виявися вже судимий 42-річний мукачівець. Чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Зараз  перебуває  під  вартою.

До кінця цього року в Україні створять електронний реєстр лікарняних. Це знищить продаж фальшивих довідок, впевнені в Фонді соцгарантій. Фонд перевірятиме не 11% лікарняних, як відбувається зараз; буде можливість перевіряти всі довідки за допомогою статистики.

У Рахівському відділенні поліції повідомили про фіксацію факту незаконного зберігання наркотичних речовин. Йдеться про 400 грамів конопель, які правоохоронці вилучили у чоловіка, раніше судимого за незаконне поводження з вогнепальною зброєю та боєприпасами.
Біля господарського приміщення, що належить 50-річному мешканцю села Водиця, працівники сектору кримінальної поліції спільно з представниками слідчого відділу, групою реагування патрульної поліції Рахівщини та дільничним офіцером поліції, що обслуговує територію, виявили та вилучили рослини, схожі на наркотичні коноплі. Масу, вагою 400 грамів, направили на експертизу.

Починаючи з 22 по 28 січня 2018 року працівниками Товариства виявлено 49 фактів крадіжок електричної енергії. Зокрема, було складено 43 Акти про порушення Правил серед населення та 6 Актів – у юридичному секторі (приватні підприємці, фізичні особи підприємці, підприємства, фірми тощо).

Україна зайняла 132 місце зі 159 у рейтингу країн за рівнем свободи людини. Відповідне дослідження у п’ятницю, 26 січня, опублікував центр Cato Institute. Так, індекс персональної свободи України склав 6,53 з 10, а економічної свободи – 5,38. З першим показником Україна посіла 99 місце в рейтингу, за другим – 149. Середні цифри представлені як 5,95 і 132 місце в рейтингу зі 159 позицій.

Хоч в Ужгороді питання централізованого вивезення побутових відходів і вирішено, та в річці плаває чимало різного непотребу. Часто там можна побачити як пластик, так і лавиці, стільці та інші рештки людської життєдіяльності, а точніше – безвідповідальності. Самі вони у воду не потрапляють. А винних чомусь із року в рік традиційно  ніхто не карає… незважаючи на те, що закарпатська столиця просто «нафарширована» камерами спостереження і нещодавно на відеонагляд було виділено 2,2 мільйони гривень із міської казни.

zakarpatpost.net