Стало відомо, у якому закарпатському місті – найкращий кінологічний центр в Україні

Сьогоднішнім гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» є начальник Кінологічного центру Нацполіції області, полковник Олександр ЛАЗАР.

Він поділився з читачами нашої газети думками щодо того  як найкраще поводитися з чотирилапими, а також розповів цікаві історії з власного життя, пов’язані з собаками.

– Пане Олександре, які у вас умови утримання тварин, чим вони харчуються, як часто їх вигулюють? Чи виставляєте собак на виставках?

– Не побоюся сказати, що в нас найкращі умови утримання собак в Україні. Наші розплідники як в Ужгороді, так і в Мукачеві є одними з найкращих. Як за показниками роботи ми займаємо провідні позиції,  так і сама територія, вольєри в нас дуже хороші. Особливо в Мукачеві. Там у 2016 році ми провели перший відкритий чемпіонат Національної поліції України із багатоборства кінологів. Востаннє такі змагання проходили в Одесі у 2013 році.  Потім через події на сході подібні заходи не проводились. А два роки тому керівництвом Національної поліції для змагань було вибрано Мукачево. Тож перед чемпіонатом там було проведено капітальний ремонт. У вольєрах у собак зараз плитка, зимові будиночки утеплено, у хорошому стані вигульні майданчики, зроблено нову смугу перешкод для тренувань. А в минулому році ми провели вже Міжнародний чемпіонат в  Ужгороді, запросили до участі представників сімох країн. Відгукнулися Румунія і Чехія, правда, в останній момент румуни не змогли приїхати. А от чеські колеги з краю Височіна не тільки стали учасниками, але й виграли чемпіонат, показали найвищі результати. Їм дуже сподобалося у нас.

Крім того, виставляємо собак на племоглядах, аби мати нормальний родовід.  У перспективі плануємо частіше брати участь у виставках.

zakarpatpost.net