Ужгородські собаки-безхатченки у люті морози гріються, як можуть

Похолодання найбільше відчули на собі безпритульні. Якщо для людей в Ужгороді облаштовано пункти обігріву, то нещасні тварини гріються там, де знаходять хоч більш-менш захищене від вітру приміщення.

На жаль, часто вони наражаються на грубість із боку людей. Зима для них – найжорстокіша пора. І хоч у цьому році вона була не надто суворою, та перші дні весни стали для чотирилапих справжнім випробуванням.

Щороку через холоди гине найбільша кількість безпритульних собак і котів. Та якщо кішки ще ховаються у підвалах, то собаки, які такої можливості не мають, мерзнуть на морозі. У голодних тварин бракує сил на обігрів організму.

Сьогодні в Ужгороді одна з таких нещасних прилаштувалася погрітись у отворі на стіні біля ринку на площі Корятовича. Тваринка там і заснула.

Проте подрімати вдалося недовго. Старенька бабуся, яка помітила собаку, прикупила їй сосисок у магазині поруч і вирішила почастувати голодного чотирилапого.

«Собаки ж такі віддані, як можна зректися друга, викинути на вулицю. Я завжди підгодовую безхатченків. Погляньте, який у цього погляд! Скільки смутку у очах і в той же час довіри. Скільки любові! Люди не розуміють, що закривши доступ до підвалів, просто вбивають тварин», – розповіла закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» пані Ольга.

До неї долучився і старенький дідусь, який приніс іншому собаці булку.

«На м’ясо пенсії не вистачає, але пройти повз голодного собаку не можу, – зізнався він. Найелементарніше, що людина може зробити – нагодувати тварину. Це вже добра справа. Було б добре, якби біля багато поверхівок встановили їм хоч кілька будок, адже притулок усіх не вмістить».

Однак більшість перехожих байдуже проходили позв нещасних собак і не те що не квапились їх чимось пригостити, а навіть не дивилися в їхній бік.

А чотирилапі їх тільки проводжали своїми допитливими поглядами.

До речі, сьогодні ужгородскі волентери поширили у соцмережах зворушливе відео, на якому видно, як у Туреччині люди допомагають тваринам у  холод. Молодь стелить чотирилапим ковдри на підлогу або вкриває ними собак. Ось із кого нам потрібно брати приклад!

 zakarpatpost.net