Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 4 березня

День на Закарпатті пройшов насичено.

Оперативники поліції в Закарпатській області спільно з УСБУ в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури розкрили обидва резонансні злочини проти Товариства угорської культури в Ужгороді.

За словами очільника відомства, одного зі зловмисників затримали у Черкасах, ще двох – у Кропивницькому. Також встановлено можливого керівника таких нападів, його пошуки тривають.

У Ракошинській сільраді відбулася зустріч із консультантами Закарпатського РВ АМУ. Її учасники наголошували, що саме фінансові питання сьогодні є надто актуальними для сіл громади.

Ракошинський сільський голова Василь Коштура, депутат сільської ради Іван Шафар, колишні сільські голови Володимир Лавкай, Михайло Делеган, Еміл Коштура та інші виступаючі наголошували, що сьогодні від сільської громади Ракошина вилучають у районний бюджет 3.9 мільйонів ПДФО. Натомість з райбюджету минулоріч виділили для невідкладних потреб соціальної сфери шести сіл громади аж … 280 тисяч гривень. Упродовж трьох років, відколи йде реформа місцевого самоврядування, Ракошинська громада уже втратила 20 мільйонів гривень. І це при тому, що села гостро потребують ремонту доріг, шкіл, дитячих і медичних закладів.

За одну гривню ми купили продукти на борщ, розпушувач, жувальну гумку та сірники.

Національну валюту продовжує лихоманити, і з кожним роком список того, що можна купити за одну гривню, зменшуватися. Ми вирушили по магазинах, щоб дізнатися, що можна купити за один “папірець” з Володимиром сьогодні.

Сьогодні про здорове харчування говориться багато, проте мало хто вникає у те,  що це таке насправді. Натомість із екранів телевізорів постійно пропагуються лікарські препарати.  Більше того, на Закарпатті із кожним роком відкривається все більше аптек, але люди при цьому починають все більше і більше хворіти.

Тож сьогоднішнім гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» була людина, яка не просто на словах знає про живу їжу, але й дотримується  правильного раціону. Олег БЛАЖІВСЬКИЙ на власному досвіді переконався, що натуральні продукти і сироїдіння здатні творити дива.

Під час наших «Недільних бесід» він розповів про здорову їжу, власні кулінарні смаки та  виробництво екопродукції.

Стало відомо, коли на Закарпаття прийде потепління. Зима хоч і вступила в свої права аж у березні, налякавши природу морозами і порадувавши дітей снігом, затримається тут не дуже довго. Уже з вівторка температура вночі стане суттєво вищою, а з середи – плюсовою. Принаймні, у багатьох куточках області.

Зараз багато говориться про погане транспортне сполучення Закарпаття з Києвом. Так, аеропорт не працює, дороги далеко не в ідеальному стані, на роботу залізничного транспорту багато нарікань щодо незручного часу прибуття поїзда Київ-Лисичанськ до столиці. Але спробуємо поглянути на ситуацію під іншим кутом, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Одразу зазначимо, що виправдовувати «Укрзалізницю» ніхто не буде. Тим більше що досі вкрай гострим залишається питання залізничних вокзалів у закарпатських містах, які підприємство обіцяє привести до ладу вже десятиліття. Найкритичніший із них у Хусті, який наразі «Укрзалізниця» навіть погодилася продати у приватні руки.

Закарпаття – найбільш екологічно безпечна область України. Про це свідчить екологічний рейтинг, зроблений Фокусом. Як результат, найбільш небезпечними для здоров’я виявилися Дніпропетровська, Запорізька та Донецька області, найбільш безпечними – Чернівецька, Закарпатська та Волинська.

У Мукачеві обікрали банк. Як повідомили у міськвідділку поліції, повідомлення про пограбування до них надійшло сьогодні, 3 березня о 11:00 годині. Про який саме банк йдеться, у поліції не інформують, зауваживши лише, що йдеться про “публічне акціонерне товариство  по вулиці Космонавта Беляєва”. Водночас, відразу кілька наших джерел як у правоохоронних органах, так і в самому VS bank підтвердили, що йдеться саме про цю установу.

zakarpatpost.net