Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 6 березня

День на Закарпатті пройшов насичено.

Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці (60 днів) без альтернативи застави двом підозрюваним у нападі на будівлю “Товариства угорської культури Закарпаття” (Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség – КМКС) в Ужгороді в лютому , повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатській області.

Йдеться про двох затриманих жителів Кропивницького, 43 і 55 років.

В Ужгороді почали частіше хворіти венеричними захворюваннями. Про це zakarpatpost.net повідомили в Ужгордській міській раді. Як поінформувала  завідувачка відділом Ужгородської міськрайонної філії державної установи «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» Марія Філеп.

Загалом, за її словами, 2017 рік щодо санепідситуації був досить благополучний, загальна інфекційна захворюваність у порівняні з 2016 роком знизилася на 4,5%, хоча зросла кількість захворілих на кір, 1,7% у структурі інфекційних недуг складали соціально небезпечні та венеричні недуги, 7,2% – паразитарні.

Сьогодні в Ужгороді температура піднялася до плюс шести градусів, сніг почав інтенсивно танути. Тим часом сніговики, зліплені кілька днів тому дітлахами, також почали втрачати форму. Збираючи всю зиму фотографії кульбаб, zakarpatpost.net напевно закриває сезон. Принаймні, хочеться вірити, що до грудня сніг більше не випаде.

Щойно потепліло, сніг швидко почав танути. Зараз його залишилося зовсім небагато. Але разом з першими весняними квітами, в Ужгороді оголилися не надто мальовничі краєвиди. На багатьох вулицях знову почало кидатися в очі сміття. Під білим покривалом кілька днів його не було видно і все довкола виглядало чистим і гарним.

На водоймах Закарпаття почався льодохід. Тому варто зберігати пильність,  особливо біля річок. На лід виходити зараз заборонено, можна провалитися під воду.

У мережі з’явилися вражаючі світлини замерзлого водоспаду Шипіт. Фото є просто вражаючими,замерла водойма зачаровує.

Наближається 8 березня. Хоч це свято зараз уже мало хто відзначає, адже на календарі з’явився День матері, але як-не-як  – у четвер буде поки що офіційний вихідний. Тож декому з представниць слабкої статі захочеться подарунків і окремі з жінок чекатимуть від чоловіків не лише словесних привітань. Уже сьогодні на площі Корятовича та на Театральній кипить торгівля.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» поцікавився у продавців, скільки вони просять за рослину в горщику.

Геннадій Москаль подав позов до Окружного адміністративного суду м.Києва щодо бездіяльності Кабінету міністрів України та зобов’язання вчинення певних дій. Проце повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

– Ще 31 жовтня минулого року Юрик Василь Васильович виграв конкурс на вакантну посаду голови Міжгірської районної державної адміністрації, – наголошує Г.Москаль. – Того ж дня, згідно з положенням Комісії з питань вищого корпусу державної служби, всі матеріали були направлені в Кабмін України. Який у свою чергу мав скерувати їх в Адміністрацію Президента України для підготовки й підписання розпорядження Президента України про призначення В.Юрика на посаду голови Міжгірської РДА. Однак із 31 жовтня минулого року матеріали лежать у Кабміні без руху, а неодноразові звернення Закарпатської ОДА з цього приводу ігноруються.

zakarpatpost.net