Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 13 березня

День на Закарпатті пройшов спокійно.

Закарпатці активно обговорюють перехід на літній час.

За словами лікарів, людина адаптується до переведення годинників протягом двох тижнів. У групі ризику лише люди з серцево-судинними захворюваннями, адже їм треба спати трохи довше, ніж іншим.

Україна перейде на літній час у ніч з 24 на 25 березня. О третій ночі стрілки годинників переводять на годину вперед, тому українці спатимуть на годину менше.

Чи вміють доглядати за собою закарпатки? Про це у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» розповів  лікар, косметолог, автор більше 150 винаходів з дерматології, естетичної медицини та лікування придатків шкіри Євген ІНДРІКСОН.

– Наша закарпатська жінка часто не встигає за собою доглядати належним чином, бо в неї є чоловік, діти, господарство, робота, домашні клопоти. Усіх потрібно нагодувати, їсти зварити, у квартирі прибрати і на себе часу залишається дуже мало,- наголосив він.

З середини березня закарпатцям стане важче поховати рідних. Новація одного з депутатів може обернутися для закарпатців справжнім головним болем, а в судах почнеться справжній колапс. Справа в тому, що так звані «правки Лозового»  до Кримінального кодексу передбачають, що без довідки з суду поховання автоматично стає просто неможливим.

Власне зміни до Кримінального кодексу Верховна Рада прийняла ще 6 жовтня 2017 року, а з 15 березня вони просто набули чинності.

Отже, згідно з правками, поховання небіжчика  дозволяється лише після проходження рідними ряду бюрократичних перепон. Навіть якщо людина померла вдома власною смертю, без відповідного рішення експертизи віддати землі тіло покійника забороняється. А за дозволом на її проведення потрібно звертатися до суду.

На Закарпаття йде похолодання.

Незважаючи на те, що зараз у області тепло і температура навіть вночі вище нуля, на закарпатців на вихідні чекає неприємні сюрприз – похолодання. Місцями, за прогнозами синоптиків, будуть навіть снігопади.

Після дощів Уж став повноводним. Щоправда, нагадує він не Ніл у період розливу, а скоріше Ґанґ. Вода темна, коричневого кольору. Хоч паводку і не очікується, утім впродовж наступних днів рівень річки підійматиметься.

Як закарпатські поліцейські собаки вчаться шукати вибухівку, злочинців та трупи. Про це закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» розповів начальник Кінологічного центру Нацполіції області, полковник Олександр ЛАЗАР.

– Починаємо працювати з собаками із двох місяців, коли вони вже вакциновані, можуть вільно гуляти територією. Тренування спочатку проходить у формі гри, із ганчіркою, м’ячиком. Саме так їх і відбираємо – хто до чого більш здатний. Якщо собака зацікавлена в пошуку апортувальних предметів, тобто палички, м’ячика, вона потім залишається у нас на службу,- наголосив він.

zakarpatpost.net