Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 16 березня

День на  Закарпатті був багатим на події

Стало відомо, чи справді кафе на Минайській в Ужгороді замінували

Сьогодні zakarpatpost.net повідомляв, що вранці на вулиці Минайській, 16 біля кафе було виявлено каністру з підвісним замком. На місці  події працювали поліціанти та піротехніки. Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» сам став свідком інциденту. Як повідомили в управлінні Закарпатськоїх поліції, працівники закладу громадського харчування знайшли біля дверей каністру, тож викликали правоохоронців і вирішили перестрахуватися.

На щастя, замінування не було.

Сьогодні із робочим візитом на Закарпатті побував перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул. Він оглянув стадіон «Авангард» в Ужгороді. Оскільки після анексії Криму втратилися бази для підготовки спорсменів, наразі Закарпаття може стати альтернативою у цьому питанні. Отже з’явилася можливість врешті зробити стадіон «Авангард» в Ужгороді одним з таких тренувальних майданчиків.

Багатостраждальний Ужгородський аеропорт може нарешті  запрацювати. Незважаючи на сусідство з багатьма європейськими державами повітряного сполучення на Закарпатті немає. Складається враження, що наш край забутий Богом. Адже ні доріг тут немає нормальних, ні літаки не літають. Утім цими днями з’явилася новина, що вселяє надію…

Геннадій Москаль зустрівся з керівництвом логістичної компанії Vedecko-vyskumna, A.C. зі Словаччини, яка виявила зацікавленість у відновленні повноцінної роботи Міжнародного аеропорту «Ужгород».

У Берегові потрощили автомобілі з угорськими номерами. Пошкоджено було 9 автомобілів. Усі вони мають вибиті заднє та переднє скло. Варто зазначити, що нещодавно голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль попереджав про можливі провокації, спрямовані на розпалювання конфліктів між українцями та угорцями.

Як повідомляє Закарпатський обласний центр з гідрометеорології, 17-19 березня очікується погіршення погодних умов на території Закарпатської області та по місту Ужгороду. Протягом 17 березня передбачаються сильні опади у вигляді дощу, який вночі 18 березня переходитиме у мокрий сніг та сніг. Удень 18-го та впродовж 19 березня без істотних опадів, подекуди ожеледь, налипання мокрого снігу, на високогір’ї складні відкладення.

Вчора, 15 березня, близько 14:30 під час відпрацювання у рамках спецоперації «Мігрант» співробітники обласного відділу з боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми спільно з мукачівськими поліцейськими викрили на звідництві мешканку Мукачева.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Факт правопорушення зафіксували у одному з місцевих готелів. Правоохоронці з’ясували, 38-річна мукачівка за фінансову винагороду організувала для клієнта інтимне дозвілля. Отримані гроші 1200 гривень жінка розділила з виконавицею замовлення 30-річною мешканкою села Кольчино.

Якщо закарпатська молодь все частіше вирушає підкорювати Європу і вступає до чеських та польських університетів, навіть до англійських та французьких, то в нас теж здобувають освіту багато іноземців. Ужгород останнім часом сміливо можна назвати містом навіть не міжнаціональних, а міжконтинентальних контрастів. Починаючи від 2016 року, коли УжНУ отримав ліцензію на навчання іноземців, на вулицях міста з’явилося багато темношкірої молоді, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Сьогодні в Ужгородській міській раді директор комунального підприємства «Ужгородський муніципальний транспорт» Віталій Готра та генеральний директор Спільного українсько-німецького підприємства «Електротранс» Василь Пецух підписали договір, за яким до 31 серпня в Ужгород мають поставити усі 10 закуплених нових сучасних автобусів комунального автотранспорту.

«Погляньте, я в ресторані!», «У мене нова курточка. Оцініть!» , «Дивіться, це я? Не впізнали? Після візиту до перукаря. Як вам зміни?» – таких записів у соцмережах мільйони.

Досить переглянути стрічку – і майже в кожного між друзями неодмінно знайдуться селфісти, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Медики відзначають, що пристрасть до селфі стає хворобою. Більше того, американські вчені провели об’ємне дослідження і опитали 400 осіб у віці до 27 років. Вони дійшли висновку, що навіть три фото на добу (навіть без публікації їх в Інтернеті) уже свідчать про те, в людини розлад.

Сьогоднішнім гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» була людина, яка не просто на словах знає про живу їжу, але й дотримується  правильного раціону. Олег БЛАЖІВСЬКИЙ на власному досвіді переконався, що натуральні продукти і сироїдіння здатні творити дива. Він розповів, чи правда, що на сироїдінні тіло перестає видавати неприємні запахи.

Як правильно після шкідливих звичок перейти на здоровий спосіб життя. Думка закарпатського реабітолога. Сьогодні гостем закарпатської газети «НЕДІЛЯ» був Віце-президент Глобальної Федерації Силового спорту, Президент KFPS Закарпатської області, голова Хустського осередку Федерації Стронгмену України Роман ЗАЖИРКО.

«Ніколи не пізно почати вести здоровий спосіб життя та зайнятися спортом. Якщо конкретна ситуація, людина палила і хоче  оздоровитись, спорт допоможе позбутися шкідливої звички. Після  систематичного вживання алкоголю треба проводити ще й серйозне очищення та дизінтоксикацію організму, бо можуть бути вражені печінка, кишково-шлунковий тракт. Але насамперед треба захотіти, тоді під силу все», – наголосив він.

 zakarpatpost.net