Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 17 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

У вівторок, 17 квітня, Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва теруарних вин та натуральних медових напоїв” №2360-VIII був підписаний Президентом України Петром Порошенком.

Про це повідомив один зі співавторів Закону – народний депутат Роберт Горват.

Відома українська майстриня з клаптикового шиття Ірина Лукашенко, що живе в Ужгороді, дає майстер-класи для умілиць вирішила сфотографуватися біля сакур у справжньому японському кімоно.  Раніше закарпатська газета «НЕДІЛЯ» вже писала про цю дивовижну жінку.

А тепер її настільки надихнули вражаючі ужгородські сакури, що вони вирішила одягнути традиційний японський наряд, привезений із самої Японії.

Фото біля сакур у кімоно жінка розмістила на своїй сторінці у соцмережі.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв заявив, що Ужгород був, є і залишатиметься сакуровою столицею України. За його словами, в Ужгороді росте більше сотні майже сторічних японських вишень.

«За різними підрахунками у місті зараз росте щонайменше 4-5 тисяч сакур. Жодне місто України не може похвалитися такою кількістю цих екзотичних дерев. Кожного року у період цвітіння сакури до нашого Ужгорода приїжджає дуже багато гостей – не тільки з України, а й із-за кордону. А тих, хто мріє перенести столицю екзотичних дерев з нашого міста, хочу заспокоїти – Ужгород був, є і ще довгі роки буде сакуровою столицею не тільки Закарпаття, але і всієї України!», – зазначив Богдан Андріїв.

Оскільки останнім часом Закарпаття опиняється в епіцентрі екологічних скандалів, нещадно вирубаються ліси, забудовники мало переймаються станом природи, викладацький корпус біологічного факультету УжНУ звернувся з відкритим листом до Міністра екології та природних ресурсів України з проханням втрутитись у ситуацію.

У Верховній Раді України готується новий підхід до вирішення проблем авто на єврономерах.

“Ми розуміємо, що ця проблема назрівала, коли держава захотіла подвійну, потрійну ціну за автомобіль і за лобі різних компаній, автодилерів і виробників, які підштовхували людей купляти нові машини, і ввели ці піратські акцизи. Тому люди знайшли лазівку і почали возити авто на єврономерах”, – сказав в коментарі  народний депутат від Закарпаття Роберт Горват.

Кінолог Іван Лешанич та його пес Альфа відпрацювали ситуацію під час навчань рятувальників, коли під час евакуації зі школи один із учнів загубився. Поліція за кілька хвилин розшукала дитину під час умовної пожежі.

Сьогодні, 17 квітня, Управління Державної служби надзвичайних ситуацій в Закарпатській області провело навчання в ужгородській загальноосвітній школі № 12.

В Україні змінилося законодавство в питанні захисту дітей від сексуальних зловживань.

Основне нововведення встановлює чіткий вік статевого повноліття – 16 років.Визначити 16 -річний вік Україні рекомендував комітет ООН з прав дитини. Тепер мінімальний вік статевого повноліття становить 16 років.

В українських Карпатах біля підніжжя гори Гемба причаївся один з наймальовничіших водограїв України, карпатська казка, створена природою, – водоспад Шипіт.Навіть якщо ви ще не бачите водоспад, але чуєте, як поміж гущавини лісів доноситься милий вуху шум води, це вже вас зачарує.

zakarpatpost.net