Чому закарпатський «медичний» злодій крав лише з лікарні та поліклініки

Звідки в чоловіка таке незвичне хобі – пояснити він так і не зміг

Злодії бувають дуже дивними: одні крадуть лише гроші, інші – автомобілі, треті – велосипеди. Є, звісно, й такі, що цуплять усе, що лише можуть. Як кажуть, кожному своє… Однак мукачівський крадій був особливим, йому було до вподоби орудувати у медичних закладах. Місцем для «полювання» він обрав собі лікарню та поліклініку. Звідки в чоловіка таке незвичне хобі – невідомо, але там він завжди знаходив щось цікаве та корисне для себе, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Усе почалося у березні. Тоді він серед білого дня проник до лікарні, зламавши замок на терапевтичному відділенні. Звідти забрався на горище машинного відділення. Від всього, що там було – розбігалися очі. Однак молодик вибрав собі універсальний трансформатор для ліфту. Видно, техніка його приваблювала дуже, адже вже за кілка днів чоловік повернувся за другим. Цупив його також вдень, навіть не остерігаючись того, що хтось може помітити.

Такі візити до медичного закладу настільки сподобалися мукачівцю, що невдовзі він навідався до лікарні втретє. Щоправда, цього разу – через вікно, спеціально його відсунувши… і вирішивши оглянути підсобне приміщення. Діяв уже вночі, на справу пішов приблизно о 20 годині. Обшукавши кожен закуток, знайшов спеціальну інфрачервону лампу та два стабілізатори. Речі забрав із собою і спокійно покинув мед заклад.

Утім на цьому закарпатець не зупинився. Уже наступного дня він направився до поліклініки. Гадав, що цінні для нього речі в лікарні скінчилися, тож потрібно змінювати дислокацію. Та для крадіжки йому не довелося навіть заходити в приміщення. Він побачив, що якийсь чоловік залишив біля входу велосипед, а сам зайшов у будівлю. Молодик не розгубився. Він «осідлав» «залізного коня» і негайно помчав на ньому додому. Яким же було здивування того нещасного, коли він повернувся від лікаря, а транспортний засіб на місці не знайшов.

А медичний злодій почав приходити до поліклініки як на роботу. Тож наступного дня завітав туди майже опівночі. Звісно, його цікавив не персонал, а те, що можна було спокійнісінько винести з приміщення, продати й непогано заробити.

Отже, через вікно на першому поверсі йому вдалося потрапити до підсобки. Скарбів там не було. Хоч молодик очікував на них. Тому вирішив брати все, що може стати в нагоді. Найбільш вартісним із усього йому здалися розетки та вимикачі. Тож саме ними він і запакував сумку.

Справою залишився не надто вдоволеним, тому невдовзі думав, що ще повернеться. Але не судилося. Бо цього разу втекти від відповідальності йому не вдалося.

Справа в тому, що крадія помітили охоронці і викликали поліцію.

За серію медичних крадіжок мукачівцю довелося відповісти перед законом. На суді він у всьому зізнався, свою провину не заперечував і навіть каявся у вчиненому. Та це не допомогло йому уникнути відповідальності. Суд призначив мукачівцю 3 роки і 6 місяців позбавлення волі. Цікаво, що свою нездорову пристрасть до медичних установ чоловік так і не пояснив.

Анна ЗУСКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net