Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 4 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

В Ужгороді зараз кипить реконструкція площі Петефі. Там невдовзі планують встановити фонтан.

Яким точно він буде – поки що невідомо. Проте як видно з проекту реконструкції, водограй нагадуватиме чотириповерховий бетонний торт.

Крім того, маємо вже не надто позитивний досвід непривабливого фонтану на площі Поштовій біля мерії, що схожий на велике блакитне корито.

Тож у цьому плані Ужгороду варто повчитись від Києва.

Там після реконструкції Майдану Незалежності комплекс музичних фонтанів справжньою окрасою міста. Чим же вони особливі? Передусім тим, що водограй оснащено 18 акустичними системами, на ньому встановлено  понад 600 світодіодних світильників. Висота найвищого струменя сягає 35 метрів, найменшого – 15 метрів. Спостерігати за музикою води – незабутнє видовище.

Продовжуючи тему фонтанів, нині з фонтаном на площі Поштовій в Ужгороді знову почалися відбуватись чудасії. Він видає страшні звуки, схожі на голосіння духів із потойбіччя.

Матусі з дітьми спостерігають і диву даються, що то за неймовірна сила оселилася у водоймі В Ужгороді почало жовтіти на деревах листя. В Ужгороді на деревах прямісінько в серці міста.

У минулому році подібна біда вже була з фонтаном і zakarpatpost.net писав про неї.

Пояснення ж жахіттям дуже просте – у фонтані мало води і він волає по допомогу. Досить лише заповнити його водою у достатній кількості і примари зникнуть.

Торік таким чином питання вирішили. Сподіваємось, найближчим часом вирішать і тепер, бо переляканих стогонами нині було досить багато.

В Ужгороді на деревах почало жовтіти листя. У цьому році незрозуміла погода. Зима була напрочуд теплою, весна надто затяжною, навіть перед самим Великоднем випав сніг, а літо – взагалі незрозуміле. Майже два місяці дощило, а наприкінці червня – не початку липня у горах навіть випав сніг.

Також у липні в Ужгороді буйно вдруге квітнули магнолії і навіть розцвіла яблуня, при чому цвіт з’явився поруч із уже досить велткими плодами.

Чехи залишили по собі в Ужгороді багато родзинок. Особливо це стосується водних артерій та будівництва. Вони ж пустили Малий Уж у труби, засипали і забудували район Галагов, висадили липову алею та вимостили кам’яні сходи, якими можна спуститися до Ужа.  Як бачимо, сходи старовинні і за цей час вони не раз опинялися під водою, були замулені та заростали травою.

А нещодавно їх розчистили. Зараз ними можна безпечно спуститися до води і добре побачити, наскільки якісно працювали чеські робітники майже стиоліття тому. От зараз би таких сумлінних викладачів каменю та бруківки! Тим більше, що в місті киплять ремонтні роботи…

В Ужгороді з’явилися магазини, де можна придбати якісні рослинні продукти, кафе, де готують правильну їжу і таких страв стає все більше.

А от у Львові  розмаїття продукції ще ширше. Наприклад, можна скуштувати живий борщ. Це – термічно необроблена страва. Уся з сирих натуральних овочів. Приготувати її просто. Складники: буряк, морква, огірок, оливкова олія, молоко з насіння соняшника і лимонний сік. Усе подрібнено у блендері й нагадує кремоподібну масу. На смак страва дуже смачна.

А ще є багато не випечених, а сирих тістечок також із фруктів, насіння та горіхів.

Можна придбати і сироїдне морозиво, зроблене без коров’ячого молока.

Зараз в Ужгороді хоч і багато готелів та хостелів, однак кому хочеться домашнього затишку, можна зняти квартиру подобово.

Такими послугами користуються здебільшого ті, хто приїздить до міста у справах.

В Ужгороді продають квартиру за 5 мільйонів
Як розповіли у газеті «Закарпатські оголошення», зараз видається подобово багато нерухомості.

Ціни – різні, залежно від місця розташування квартири, кількості кімнат, наявності ремонту та її загального стану.

Отже, за добу проживання у однокімнатній квартирі в будинку Малої Рафанди господарі просять 460 гривень за ніч, неподалік автовокзалу – 330 гривень, біля залізничного вокзалу – 290, як і за двокімнатну біля обласної лікарні, або на Лєрмонтова.

На Закарпатті затримали жінку 38-річні жінку, яка намагалася «продати» 2-річного хлопчика і його матір для жебракування. Як повідомляє прес-служба поліції, жителька Мукачевого за 2,5 тисячі доларів США мала передати для трудової експлуатації – жебракування – хлопчика і його 39-річну матір, інваліда 3-ої групи, які жили в сусідньому будинку, повідомляє Радіо Свобода.

Правоохоронці затримали жінку в момент передачі дитини і отримання грошей, зараз вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

zakarpatpost.net