Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 5 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

Останнім часом у людей все менше довіри до політиків. Їхні пафосні промови та популізм усе більше дратують наших земляків. Насправді вони мало вболівають за рідний край і більше переймаються власним рейтингом, статками та іміджем, ніж долею своїх виборців, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Більше того, закарпатські депутати-мажоритарники, за дослідженням аналітичного порталу «Слово і діло», за рівнем політичної брехні виявилися першими в Західній Україні. Зі своїх передвиборчих обіцянок вони виконали всього 20 відсотків.

Тому й не дивно, що роль громадських активістів зростає все більше. І зараз, коли ми в очікуванні нових виборів, усе більше активізується тих, хто гуртує довкола себе людей, закликаючи підтримати ту чи іншу ідею.

Зараз ландшафтний дизайн настільки став популярним, що закарпатці активно цікавляться, як найкраще облагородити територію. Бажаючих створити біля будинку маленький рай усе більше. І це природно. Кожен з нас прагне відчути поруч із собою частку живої природи і насолоджуватись красою.

Тож на численні прохання читачів у прес-центрі газети«Неділя Закарпатські новини» знову побувала ландшафтний дизайнер із Ужгорода Сніжана БОЙКАС.

Під час наших «Недільних бесід» цього разу ми говорили про виноградники, дизайн фруктових садів, декоративну обрізку кущів, штучні водойми та багато іншого.

Чому люди часто шукають питання як жити, хто я, вдаючись до порад астрологів, психологів, кармологів, а всередину себе при цьому не хочуть зазирнути? Про це у прес-центрі газети газета «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з психологом Яною РЕГОЮ.

До психологів нерідко приходять такі клієнти, які шукають себе. Часом вони в депресивному стані, занурені в себе, малоконтактні. Адже до спеціаліста людина звертається вже тоді, коли не може знайти відповіді на питання: «Хто я? Що я?» Зараз взагалі пішла тенденція  вивчати себе, робити не так, як хтось каже, а як мені, наприклад, хочеться. Тож клієнти приходять допомогти їм знайти те, що їм хочеться. Працюючи з ними, ми виявляємо багато цікавого.

Це було у 2006-му році. Я опинився в Празі зовсім без грошей. Як саме мені вдавалося заробляти тоді собі на життя, розповідати не буду, скажу лише, що я рідко відмовлявся від будь-якого заробітку. Втім, чи багато потрібно сімнадцятирічному хлопцеві, який втік від батьків? – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Якось я дізнався від свого знайомого, що в шостому районі є одна адреса, де можна поживитися: господарі квартири, багаті й погано виховані люди, поїхали на тиждень з країни, а будинок залишили майже без нагляду. Друг часто заробляв собі на хліб крадіжками, а для мене це було вперше.

План був такий: проникнути в порожню сусідню квартиру, перелізти звідти на балкон до потрібного господаря, забрати кілька невеликих, але цінних речей і вибратися тим же шляхом.

Жорстокі нелюди мисливці застрелили ведмедицю. Мешканці Яремче побачили на ялинці миле пухнасте малятко. Люди зняли його і звернулися за допомогою до закарпатців.

Однак перед тим прочекали три доби, сподіваючись, що малюк сам опуститься з дерева на землю. Але Петя не хотів. Там, посеред гілок, він чекав на маму. Косолапий не розумів, що її більше немає.

Врятувати Петю було непросто.

Зараз Петі півроку. У центрі реабілітації бурих ведмедів в НПП “Синевир” він з’явився недавно.

zakarpatpost.net