Погода на Закарпатті на сьогодні, 7 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла сонячна погода, але місцями – хмарно, та без дощів.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +16, удень – +30 градусів. На зміну ясному ранку прийшов похмурий день, але ввечері хмари розсіялися. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +15, удень – +29 градусів. У Хусті небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

У Воловці – +10 уночі і  +25 градусів удень. Вже вранці хмари зникнуть, та протягом усього дня у Воловці буде стояти ясна погода. Без опадів.

У Сваляві – +13 уночі і  +27 градусів удень. Вранці небо у Сваляві буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +16, денна – +29 градусів. У Тячеві ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +16, денна – +30. Ранок у Перечині буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

 

У Великому Березному – вночі +14, удень – +25 градусів. У Великому Березному погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. У другій половині дня очікується дрібний дощ, який йтиме до самого вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +12, удень – +28. У Великому Березному ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +26 градусів. Увесь день у Міжгір’ї небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Рахові буде уночі +13, вдень температура підніметься до +23 градусів. До вечора хмари, що панували в небі у Рахові весь день, заберуться геть. Без опадів.

7 серпня відзначається Успіння (кончина) правовірної Ганни, матері Пресвятої Богородиці. У минулі часи помітили, яка погода на Ганну до обіду, така зима до грудня; яка погода після обіду, така зима після грудня. Спостерігали у цей день за лелеками: якщо за неділю перед Спасом (14 серпня) лелеки почнуть готуватись до відльоту, то зима настане рано і буде морозною, а весна теплою.

Народні прикмети на 7 серпня

  1. Вранці холодно – зима теж буде студеною
  2. Який день 7 серпня до обіду, такою і буде зима до грудня місяця
  3. Світло і тепло 7 серпня – прикмета до того, що зима буде без великої кількості снігопадів, і навпаки
  4. Лелеки у зграї збираються – зима буде холодною і ранньої
  5. Прохолодний ранок – зима настане рано
  6. Мурахи 7 серпня різко збільшують свої мурашники – швидше за все, зима буде достатньо холодною.

zakarpatpost.net