Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 6 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

Останнім часом на Закарпатті все більше скоюється жорстоких вбивств тварин. І мова йде не лише на полювання на Червонокнижних, але й про катування домашніх улюбленеців.

Нерідко в Інтернеті можна натрапити на повідомлення про те, що кішок настромили на залізні кілки, собаці відтяли голову, коня добили до смерті…

Сумно, але жодного з катів у нашій області реально не покарали!

На жаль, живодери є не тільки на Закарпатті, але і  в інших областях України.

В Ужгороді на Петефі стався обвал будинку. Офіційну версію події повідомила Ужгородська містька рада.

“Квартира є приватною власністю у будівлі, яка, під кутом до інших і, за словами присутніх на місці сусідів, має понад сотню років. Візуально видно, наскільки стара і трухлява деревина перекриття, власник, вочевидь, дуже багато років нічого не робив щоб відремонтувати, зміцнити будівлю, – йдеться у повідомленні. – Нагадаємо, власник помешкання під час обвалу отримав незначні ушкодження, утік із лікарні, куди його відвезла «швидка», яку викликали рятувальники ДСНС. За уточненою інформацією, мати чоловіка має квартиру на вулиці Одеській”.

Газета «Неділя Закарпатські новини» продовжує серію публікацій про чотирилапих ужгородців. Один із них живе прямо посеред гортензій. Квіткова кішка любить ховатися від сонця серед розквітлих рожевих бутонів. Журналіст zakarpatpost.net останнім часом нерідко бачить чотирилапого біля римо-католицького костелу святого Юрія. Тваринка лежить у затінку і спостерігає за перехожими.

Побожний котик, наче вірна собака, охороняє церкву… напевно, від мишей. Він уважно дивиться за кожним, хто заходить до костелу.

За 7 місяців 2018 року до загального фонду бюджету міста Ужгород надійшло податків і зборів на суму 457,3 млн.грн., що на 23,9 млн.грн. більше від запланованого обсягу.

Про це повідомила Ужгородська міська рада.

Приріст надходжень до загального фонду у порівнянні з січнем – липнем 2017 року склав 79,4 млн.грн.

Найвагомішим джерелом надходжень до бюджету міста є податок на доходи фізичних осіб – 287,6 млн.грн.

Протягом дуже тривалого часу Боздоський парк в Ужгороді занепадав. Облаштовано було всього кілька доріжок і підприємці встановили атракції. Інша частина відпочинкової зони бажала кращого і там не рік-два, а роки нічого не робилося.

Однак нещодавно почалися роботи з благоустрою парку. Наразі там встановлено нові лавиці та вирівнюють доріжки, впорядковують дорогу до підвісного мосту.

Цю ділянку варто викласти бруківкою, адже останнім часом в Ужгороді багато туристів залюбки мандрують саме до парку. Та і самим мешканцям міста має бути там затишно, адже парк призначений саме для відпочинку, тож люди повинні почуватися в ньому комфортно.

Велика Паладь – угорськомовне село за 35 км від Виноградова, розташоване неподалік від місця сходження кордонів Угорщини, Румунії та України. Саме туди й відправився журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» варити леквар.

Оскільки нашою відправною точкою було селище Вилок, то їдемо в пункт призначення через Петрово. Абияк залатані ями на повороті у Велику Паладь переходять у по-європейськи якісну дорогу із розміткою та впорядкованим узбіччям.

-Торік весною тут не можна було проїхати, суцільні ями, – пригадує двоюрідна сестра Люба, яка і за водія, і, як згодом з’ясується, за вкрай необхідного мені перекладача.

Уж – улюблене місце рибаків. Риби там дійсно багато. Тож любителі підводного полювання влаштовуються навіть рибалити у центральній частині міста. Торік zakarpatpost.net писав про рибалку, який рибалив в Ужі з велосипедом.

А взимку наші риболови вудили зі спеціальним магічним засобом – Алладіном. За конструкцією він простий: у консервній банці розведено вогонь і густий дим, що виходить звідти, нагадує казкову туманну завісу. А сьогодні на Набережній незалежності чоловік прилаштувався рибалити під кольоровою парасолькою.

zakarpatpost.net