Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 26 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

Деморалізуюча спека позбавляє людську свідомість останніх крихт інтелекту. Зате налаштовує на філософський лад. Коли ти вже не здатний думати, враз почуваєшся значно розумнішим. Навіть комунальники на площі Петефі нарешті щось зрозуміли. Бо робота роботою, але ж треба і щось корисне зробити. Аж не звично, що центральною площею міста можна ходити, а не тільки стрибати, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Правда, до їхніх колег-будівельників на інших об’єктах це нове віяння поки не дійшло: вони затівають все нові і нові ремонти, яким кінця-краю не видно. В Україні жодної проблеми не вирішують. Замість того придумують все нові і нові, які врешті-решт затьмарюють попередні. Тому процес реформ у нас перманентний – як мелодія шарманки, що не має ні початку, ні кінця. Особливо гарно придумали з двома редакціями Конституції: тепер можна постійно переходити від президентсько-парламентської моделі до парламентсько-президентської і навпаки. Це у нас називається конституційною реформою, і вона вічна. Приблизно за таким самим двотактним циклом здійснюються у нас і всі інші реформи та ремонти.

Нещодавно zakarpatpost.net писав про нового лебедя, що прилетів в Ужгород. Видно, він таки був на розвідку. Адже сьогодні на Ужі з’явилося одразу троє білоперих красенів.

Приємно, що поступово Ужгород перетворюється на лебединий рай, адже в цьому році на озері Кірпічка родина пернатих вперше вивела малюків. Четверо лебедят вже підросли і за розмірами такі, як батьки.

А нові королівські птахи на річці Уж поводяться досить цікаво. Оскільки між ними одна самка і два самці, у них досить напружені стосунки.

Один із самців постійно плаває з припідгнятими догори крилами і захищає лебедицю, відганяючи іншого.

Сьогодні йога стає все більш популярною. До чудернацьких вправ, запозичених в аскетів Давньої Індії, звертаються і зірки шоу-бізнесу, і політики, і бізнесмени. Мало не кожен фітнес-центр намагається ввести заняття з йоги до складу своїх послуг. На Заході цей напрямок давно став частиною життя багатьох, а на Закарпатті тільки зароджується, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож що таке йога? Із чого почати знайомство з нею, як вибрати собі наставника, чи може вона лікувати тіло і душу?

Про це та інше під час наших «Недільних бесід» у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповіла інструктор Ваджра-йоги, ведуча освітніх проектів і сексолог Альона ГОНДОРЧИН.

Повідомлення про злочин з’явилося у спільноті “Кожен має шанс” (Ужгород).

Тварину, на щастя, врятували, її оглянув ветеринар.

Olga Barna написала, що одна з волотерок ставила її на лапки, але собака слаба, дуже мила, сидить, але її болять ребра.

Тварина має тимчасовий притулок, але в кого є змога забрати її собі, ужгордські активісти просять зголоситися.

Останнім часом депутати Закарпатської обласної ради просто завалили уряд різноманітними зверненнями. Вони, напевно, вирішили хоч у чомусь стати рекордсменами, якщо не за темпами зростання економіки, не за кількістю позитивних реформ чи успішних об’єднаних територіальних громад, то хоч за найбільшою кількістю скарг на життя, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Їх не влаштовує все… і в дечому вони справді мають рацію. Наприклад, коли пишуть про незадовільний стан доріг.

Утім замість того, щоб листуватися з Гройсманом, набагато ефективніше було б придумати механізм залучення коштів. Наприклад, за рахунок іноземних інвестицій.

Чого лише немає в Ужі? Річка, що є окрасою столиці Закарпаття, часто несе в своїх водах багато різного непотребу. Скільки у ній лише пластику?!

А зараз невідомо яким чином у воді опинився  металевий смітник.

Хто його викинув – не так уже й важливо, адже за давньою закарпатською традицією його й так не знайдуть.

Але справа в іншому. Для чого у місті встановлювати такі смітники, які можна легко відірвати і викинути?

Краще брати приклад із інших обласних центрів і  встановлювати якісні та надійні сміттєві контейнери, які не можна зламати, спалити недопалком та викинути у воду.

Весілля – особлива подія у житті закарпатців. До нього готуються довго і відповідально. Аби зробити його особливо людним, часто їдуть на заробітки або навіть позичають гроші, лише б люди мали про що потім поговорити, згадуючи, як гуляли, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Однак сьогодні рахувати видатки не будемо, про них поговоримо іншим разом. А зараз газета «Неділя Закарпатські новини» досліджуватиме звичаї, забобони та курйози, пов’язані з цим відповідальним днем у житті наших земляків.

Від одруження до розлучення – один крок

Незважаючи на те, що на весілля закарпатці витрачають дуже багато грошей, на рівень щастя подружжя те, якою вартісною та розкішною була церемонія, не впливає. Тим більше що в нашому краї, незважаючи на те, що він вважається дуже побожним, а розлучення розцінюється як гріх, багато родин розпадається. Зокрема, торік, за інформацією головного управління статистики було зареєстровано 7388 шлюбів і 2816 розлучень.

Для закарпатців сідати напідпитку за кермо – звична справа. Утім патрульні багатьох із них виявляють.

Вражаюча гра у здоганяли сталася в Ужгороді.

Нетверезий водій не впорався з керуванням авто та вилетів з дороги на паркан.

zakarpatpost.net